Deel dit artikel ‹ Terug

Derde editie Raamvallei Duomarathon op 24 september ’17 = VOL!

Geplaatst op: vrijdag 15 september 2017


Het concept is en blijft ijzersterk en derhalve ongewijzigd: duo’s gaan afwisselend fietsen en hardlopen door de prachtige Raamvallei en onderweg genieten van heerlijke streekproducten en gezelligheid. De Raamvallei Duomarathon is een unieke marathon voor bourgondische sportievelingen! En daarmee heeft de organisatie haar ambitie waargemaakt; in drie jaar tijd is het sportieve smulevenement uitgegroeid tot een evenement waarbij het maximaal aantal deelnemers van 500 (250 duo’s) is bereikt! Deelnemers komen uit alle windstreken van Nederland en ook het eerste internationale duo is een feit. Chapeau!

Gezelligheid staat voorop
De Raamvallei Duomarathon was de eerste en nog steeds de enige in zijn soort in Brabant. Een duomarathon leg je af in duo’s (met 1 fiets en waarbij men elkaar afwisselt) en heeft, in tegenstelling tot een gewone marathon, geen tijdswaarneming. Deelnemers worden onderweg getrakteerd op tal van streekgebonden verrassingen. Het gaat bij een Duomarathon dus vooral om het genieten van de natuur, de gezelligheid, het sportieve en sociale aspect en de beleving van het gebied.

Smikkelplatskes
Vanaf Landgoed de Barendonk in Beers (start 10.00 uur/finish uiterlijk 16.30 uur) voert de route door/langs/over 13 ‘smikkelplatskes’ in de Raamvallei, waar de deelnemers naar eigen behoefte kennis kunnen maken met streekproducten en Brabantse gezelligheid. Onze ‘smikkelplatskes’ (herkenbaar aan de houten planken met ‘smikkelplatske’ erop) zijn onder meer de koeienstal van Melkveebedrijf Nabuurs, Molen van Sint Hubert, de Evenementenwagen van Wilbertoord, De Nieuwenhof, Kapel OLV Ten Hove, Onder de Kersenboom, Bezoekerscentrum De Kuilen, Kasteel Tongelaar en De Tienmorgen. Bij de Tienmorgen kunnen deelnemers weer traditioneel knuffelen met de knuffelkoe, inmiddels een geliefd onderdeel op het parcours. Op Landgoed de Barendonk worden alle deelnemers als ware helden en met veel bombarie binnengehaald: met muziek, rode loper, ereboog, worstenbroodje en natuurlijk champagne. Want is het motto: “Ge bent unne kanjer”.

“Lopersmenu”

Onderweg worden de deelnemers getrakteerd op heerlijke hapjes en drankjes. Dit jaar is veel aandacht besteed aan deze zgn. ‘food line-up’, die gezond en verrassend is en een goede opbouw heeft. Nieuwe hapjes zijn onder meer de Molensteenkoek van Teun de Bakker, de Miniscone ‘Onder de Kersenboom’, Maria’s Vitamines (bij kapel), fruitmix in de Raamvallei, het Zondagse Soepje op ’t Langven, Kasteelbiertje en kipkluifje vanaf de driepoot (Tongelaar) en de übergezonde Smoothie Aardbei-Mango. Terug van weggeweest op veler verzoek is de ‘Boerenbol Valkhoeve’.

Gezellig en stijlvol
Gezellig wordt het zeker met bijdragen van DJ Resound, DJ Emiel, Percussiegroep Adowa, Dweilorkest Engsele (St. Hubert), zangeres Anne-Marie Jans, Voicemill, Violiste Andrea Pieper, Acoustic Monkey, de Eightball Boppers, For Fun, Kwitnie, Moi Zat en de troubadoursgroep ‘Irus’. In de timetable kun je zien, hoe laat, welke artiest/groep, waar, optreedt. Kijkers op de locaties zijn meer dan welkom!

Fietsen voor Centre Simama / Millse Missie Vrienden
24 september wordt tevens voor de laatste keer gefietst voor Centre Simama. Vertrekken kan tussen 12.00 en 14.00 uur vanaf Myllesweerd. Op de pauzeplekken Landgoed De Barendonk en Kasteel/Landgoed Tongelaar zullen de deelnemers aan de Duomarathon en de Millse Missie Vrienden elkaar ontmoeten.

Het project is mogelijk gemaakt door: Stichting Ontdek Mill | Het Verrassende PlatteLand van Cuijk | en diverse sponsoren: http://www.raamvalleiduomarathon.nl/sponsors/

Website: 
www.raamvalleiduomarathon.nl/
Facebook: 
www.facebook.com
advertentie