"De magie van De Maasheggen"

Eefke Blog Eefke
Welkom in De Maasheggen, een van de meest betoverende en fascinerende plekken in heel Nederland! Hier ervaar je het wonderlijke van de natuur, terwijl je wordt ondergedompeld in het rijke erfgoed op h...
Lees blog

20 Eeuwen vaderlandse geschiedenis

Historie
Herbeleef de middeleeuwen in de meeste belegerde vestingstad van Nederland (Grave), volg de route van de Zuiderwaterlinie en ga op zoek naar de Romeinse geschiedenis (Cuijk en Boxmeer) van het Land van Cuijk.
Bekijken

Bewonder de kunstschatten in kloosters en kerken

Kloosters & kerken
In het Land van Cuijk hebben veel religieuze gebouwen de stormen des tijds glansrijk doorstaan. Zoals het oudste nog bewoonde klooster van Nederland in Sint Agatha, de basiliek van Boxmeer, de kloosters in Velp en de naoorlogse rijksmonumenten in Overloon en Oeffelt. Ontdek de kunstschatten en laat u meeslepen door de historische anekdotes.
Bekijken
Historie Kloosters & kerken Waterplezier UNESCO Maasheggen Oorlog & Vrijheid Kunst op de fiets Op avontuur Kastelen & landgoederen Cultuur snuiven De natuur in

Voel de wind in de zeilen

Waterplezier
Ervaar de geheimen van de wind op de een van de vele waterplassen in het Land van Cuijk. Zoals de Kraaijenbergse Plassen in Linden. Neem een frisse duik in De Kuilen (Mill) of de Radioplassen (Stevensbeek). Of leg aan in de jachthavens aan de Maas.
Bekijken

Struin door een eeuwenoud landschap

UNESCO Maasheggen
De Maasheggen, tussen Boxmeer en Cuijk, is het oudste cultuurlandschap van Nederland. En sinds 2018 het enige UNESCO-biosfeergebied van ons land. Ideaal voor een dagje fietsen, wandelen of struinen door het heggenlandschap, voor Maasheggenpicknick of een bezoek aan de bijzondere bezienswaardigheden.
Bekijken

Vier de vrijheid!

Oorlog & vrijheid
Op veel plekken in het Land van Cuijk zijn de sporen van de Tweede Wereldoorlog nog zichtbaar. In het Oorlogsmuseum in Overloon bijvoorbeeld, maar langs de Peel-Raamstelling bij Mill, bij de brug van Grave en in de kazematten langs de Maas bij Cuijk.
Bekijken

KunstZinnig

Kunst op de fiets
Hoe leuk is het om tijdens een fietstocht door een prachtig en afwisselend landschap te kunnen afstappen bij werken van gerenommeerde kunstenaars. In het Land van Cuijk fiets je langs oude veldkapellen en architectonische hoogstandjes, maar ook langs moderne kunst. De Watertappuntroute in de gemeente Sint Anthonis is een mooi voorbeeld van een KunstZinnige fietstocht.
Bekijken

Trek er op uit met je kinderen

Op avontuur
De kinderen hebben lang thuis moeten blijven. Ze willen er weer op uit trekken. Ravotten, spelen, ontdekken en verwonderen. In het Land van Cuijk leven kinderen zich uit in speeltuinen, gaan ze op expeditie in het ZooParc in Overloon, volgen ze kabouterpaden of vermaken zij zich met theater en film.
Bekijken

Waan je in de tijd van vroeger

Kastelen & landgoederen
Verlangt u ook wel eens terug naar de tijd van vroeger? Naar het ‘Goeie Leven’ van ooit? Bezoek dan een van de kastelen en landgoederen in het Land van Cuijk. Zoals Tongelaar in Mill, De Barendonk in Beers, het Kasteel Boxmeer en de monumentale gebouwen langs de Graancirkelroute in Oploo.
Bekijken

Proef een Goei Leven in het Land van Cuijk

Cultuur snuiven
Meer nog dan de historische gebouwen maken de mensen het Land van Cuijk bijzonder. Land van Cuijk heeft een cultuur van ‘doe maar gewoon’, maar ook van ‘niet voor één gat gevangen’. Je proeft het overal in het Land van Cuijk. In elk dorp, op elke hoek van de straat. In de musea, in de beeldentuinen en op de podia.
Bekijken

Geniet van de natuurlijke afwisseling

De natuur in
Vrijwel nergens in Nederland is de variatie aan natuur zo groot als in het Land van Cuijk. Van bloeiende meidoornhagen in de Maasheggen tot oude bossen, van paarse heide in de Staatbossen tot duinen in Overloon.
Bekijken
Veel te beleven Bekijk agenda ›
Facebook Twitter Instagram