Kastelen & landgoederen

Kastelen & landgoederen
in het Land van Cuijk

Waan je in de tijd van vroeger
In en rond Mill staan twee bijzondere kastelen. Kasteel Tongelaar ligt op het gelijknamige landgoed, ten noorden van Mill. Niet alleen het kasteel is de moeite van het bezoeken waard, ook de omgeving van het kasteel is prachtig. De oorsprong van het kasteel gaat terug tot in de 9e eeuw.
 

Elders in Mill staat het vijftiende-eeuwse Kasteel Aldendriel, waar tegenwoordig feesten en evenementen worden gehouden.
 

Kasteel Boxmeer is een van oorsprong 13e-eeuws kasteel in Boxmeer. Het ligt op een voormalig eiland aan de Maas. Aan de oprijlaan staat de Nepomukkapel met daar tegenover de Protestantse kerk.
Ook in  Oploo stond ooit een kasteel: ’t Juffere gestaan. Van het voormalige kasteel zijn alleen de gracht en fundering nog over. Vlakbij staat kasteelboerderij Bekenstein. Beide plekken maken onderdeel uit van de Graancirkelroute in Oploo.

Landgoederen
In het Land van Cuijk vindt u schilderachtige landschappen. Samen met de landgoederen Hiersenhof, Ossenbroek en Tongelaar vormt landgoed De Barendonk een landschappelijke eenheid. Tussen de landgoederen vindt u bossen, beken weilanden, boomgaarden en wielen. Wielen zijn kolken die zijn ontstaan na dijkdoorbraak en overstroming van de Maas. 
 

Op het terrein van Bronlaak, een woon-werkgemeenschap voor mensen met een ontwikkelingsstoornis, ligt het landgoed De Groote Slink. Op het landgoed zijn wandelpaden aangelegd. Er zijn veel loof- en naaldbomen aangeplant die het landgoed tot een aantrekkelijk park maken.

Meer kastelen & landgoederen

Kasteel Boxmeer Boxmeer
Facebook Twitter Instagram