De Nieuwenhof

De Nieuwenhof

Mill

Belevingsboerderij de Nieuwenhof

Op een schitterende locatie staat deze oude rietgedekte boerderij met een fraaie rietgedekte stal. Bijzonder aan deze locatie is dat je te gast bent/ vergadert/ pauzeert/ slaapt/ eet of een arrangement boekt bij de schaapsherder.

Kernwoorden als natuur, beleving, ruimte, rust en gastvrijheid zijn hier geen streven maar een vanzelfsprekendheid. Naast alle fiets-, en wandelroute’s , bezienswaardigheden en mooie plekjes bieden wij van bed & breakfast tot knapzakarrangementen met de schaapskudde. In overleg is bij ons vrijwel niets te gek!

Champagne of wijnproeverij met herder, kudde en honden op de voormalige vuilnisbelt? SuperLammetjesVerzorgerDiploma halen? Workshop kaasmaken? Noem maar op.

Het buiten en binnenterras in en aan de rietgedekte stal waar ook alle evenementen van schaapscheerdersfeest tot lammetjesdagen, plattelandsrondje, week van de smaak, wandelweekend Duits lijntje en nog veel meer plaatsvinden is een heerlijke plek om even te pauzeren of een hele middag lekker te blijven hangen onder het genot van een lekkere slow tea of een biologisch sapje ,koffie of chocomel. Ook regelmatig biologisch bier en biodynamische wijn. Maar zeker niet te versmaden zijn de Nieuwenhofkoek of appelplaattaarten uit eigen keuken. In de winter aangevuld met grote pannen lekkere huisgemaakte soep.

'Slapen tussen de Schapen'
Wil je genieten van een weekendje of zelfs weekje weg? Lekker de natuur in, kom dan lekker overnachten in het brabants natuurschoon dat Mill te bieden heeft. Kom jouw tentje tussen de schapen van Schaapskudde Ovis & Eco opzetten op het natuurkampeerterrein.

Slapen TUSSEN de schapen misschien toch iets te dichtbij? Je kunt ook overnachten in één van de twee schaapskooitjes, die speciaal voor 'Slapen tussen de Schapen' ontworpen zijn. Deze op palen rustende 'kooitjes' met hun bedsteetjes geven U niet alleen een geweldig uitzicht over de velden, maar ook over de schapen die onder uw schaapskooi door lopen. Drink lekker een glaasje op uw terrasje met uitzicht op al dat moois of lekker knus in de schaapskooi en slapen? Dat is hier geen enkel probleem. Een schaapje, twee schaapjes etc. etc. en weg ben je.

Bijzondere groepsaccommodatie
De groepsaccommodatie ruimte die ook op dit terrein ligt is geschikt voor een verblijf van maximaal 24 personen. Ook is juist deze locatie zeer geschikt als vergaderlocatie waar je even helemaal weg bent van de waan van alledag. In overleg is bijna niets te gek. Seminars, trainingen of teambuildingssessies kunnen bij ons plaatsvinden zelfs met een ‘schaap en belevingsactiviteit speciaal voor bedrijven i.s.m een arbeids-, en organisatie psycholoog met als specialiteit non-verbale communicatie. Het mooie is dat de rust en de prachtige omgeving extra bijdraagt aan het ‘ er even helemaal uit zijn’. 

De knusse slaapzaal is ruim opgezet voor 24 man (er kan altijd wat extra slaapruimte worden gemaakt). Nieuw plan is om zes thema units te maken met eigen douche toilet en wastafel voor 2 tot maximaal 4 personen. Ideeën genoeg want de creativiteit begint direct te borrelen op deze locatie!

Eigen Streekwinkeltje
In de rietgedekte stal staan diverse kraampjes waar echt locale producten te koop zijn van Millse wijn en herderskaas en ijs tot honing uit Langenboom, Mills Mutske scharreladvocaatje en wat er al meer staat. Zomers elke dag geopend en in de winter met name op zondagen open.

Schapenkaas
Bijzonder op deze locatie zijn de rauwmelkse schapenkaas en Goudse kaasjes van de schaapherder EN van eigen erf. In naturel en diverse kruidensoorten. NIEUW in kleine oplage kleine, heerlijke camembertjes en binnenkort kwark, yoghurt, roomkaas, vers met of zonder kruiden en regelmatig blauwe schimmelkazen. “De blauwe van Mill" Een roquefort uit het Brabantse land. Alle kazen worden gemaakt onder de hygiënecode aangezien je dat als gecertificeerd kaasmaker uiteraard verplicht bent.
Op bestelling zijn laag gepasteuriseerde melk of yoghurt van schapenmelk mogelijk. Zeer geschikt voor mensen met koemelkallergie of intoleranties.
Natuurlijk kun je voor alle vragen terecht bij Marianne, telefoonnummer 06-36140330


Schapenijs
En wat te denken van schapenijs? Heerlijk, vol, romig zacht en toch heel licht verteerbaar.In de smaken vanille, pistache, maar in het seizoen ook aardbeien (verse aardbeien) of welk ander fruit dan ook. Maar we hebben ook bijzondere smaken zoals lamskeuteltjesijs en als delicatesse truffelijs. Wij werken alleen met échte smaken, geen nepkleuren of nepsmaken. Vers is echt superlekker en door de volle smaak is elke hap een feestje!

Kom vooral proeven, kijken, meedoen en beleven!

Facebook Twitter Instagram