Oorlog & Vrijheid

Oorlog & Vrijheid
in het Land van Cuijk

Programma 4 tot en met 8 mei 2022
Om de herinnering aan de oorlog en het moedige verzet van veel Land van Cuijkenaren levend te houden wordt van 4 tot en met 8 mei 2022 de geschiedenis van Oorlog en Vrijheid in het Land van Cuijk gebundeld in een interessant programma. Directe aanleiding voor deze themadagen is de ingebruikname van de ‘Land van Cuijkse’ etappe van de langeafstandswandeling Liberation Route Europe.

Klik hier voor het programma.


Oorlog & Vrijheid in het Land van Cuijk
In het najaar van 1944 kwam er in het Land van Cuijk een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Op tal van plekken in het Land van Cuijk wordt de herinnering aan de oorlog en de bevrijding levend gehouden en koesteren we nog dagelijks onze vrijheid.

Onze bezoektips:

Bijzondere verhalen
De stichting Crossroads Brabant ’40-’45 heeft, 75 jaar na de bevrijding van Zuid-Nederland, 75 levensveranderende verhalen laten optekenen over hoe Brabant de Tweede Wereldoorlog heeft beleefd.

De Land van Cuijkse verhalen:

Fietsen en wandelen
In het Land van Cuijk kan ook fietsend en wandelend de impact die de oorlog heeft gehad op de regio en haar bewoners worden ervaren. Bijzonder: het Oorlogsmuseum in Overloon is het eerste museum ter wereld waar je dwars doorhéén kunt fietsen.
Meer fiets- en wandelroutes.

Facebook Twitter Instagram