Staatsbossen Sint Anthonis

Staatsbossen Sint Anthonis

Sint Anthonis

In de Staatsbossen bij Sint Anthonis, een fantastisch te ontdekken natuurgebied dat bestaat uit bos, heide en zandverstuivingen, vindt u diverse mooie fiets- en wandelroutes. Staatsbosbeheer heeft hier vier wandelroutes uitgezet. Al deze routes kunnen in een korte en lange variant worden gelopen. Bovendien zijn ze allemaal met elkaar verbonden, zodat u kunt kiezen tussen een wandeling variërend van 2 tot 26 km.

Peelvenroute (oranje, 4 / 6,4 km).
Rond het Peelven, een mooi oud ven dat de laatste jaren helaas onder verdroging leidt. Start: Parkeerplaats, Gemertseweg, Boxmeer-Elsendorp.
Meer informatie

Visdelroute (rood, 3,5 / 7,6 km).
Door de vochtige terreinen van de Visdel en door bos en langs heide. Start: Parkeerplaats, Dr. De Quayweg, 2km ten oosten van Landhorst.

Landhorstroute (blauw, 3,5 / 5,5 km).
Genoemd naar het dorpje Landhorst, net buiten de boswachterij. Afwisselende route die deels door ingesloten landbouwgebied voert. Start: Gemertsebaan aan de oostrand van Landhorst.

Boswachterspad Bos en Heide (groen, 14 km)
Struikheide, stuifduinen, natte landschappen en bossen wisselen elkaar af tijdens een wandeling over het boswachterspad in Sint Anthonis. De natuur hier is nog ongerept. Geniet van het uitzicht vanaf de stuifduinen en ontdek de vele soorten zangvogels die hier leven.
Start: P Plaats Bosweg 40, Sint Anthonis

Ullingse Bergenroute (geel, 2 / 6,6 km).
Door een groot open heideterrein met jeneverbessen, Kempische heideschapen en Schotse Hooglanders. Prachtige vergezichten over akkers, heidevelden en zandverstuivingen. Start: Natuurpoort de Heksenboom, Bosweg, Sint-Anthonis.*

Natuurpoort De Heksenboom is gelegen bij De Ullingse Bergen, bij de Staatsbossen in Sint Anthonis.  Er is een grote parkeerplaats aanwezig, inclusief informatievoorziening en horeca. Na het wandelen of fietsen bent u van harte welkom in restaurant De Heksenboom voor een kopje koffie met gebak, lunch of heerlijk diner!

*Brabantse Natuurpoorten zijn dé startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur.

Staatsbossen Sint Anthonis