Deel dit artikel ‹ Terug

Wat zijn Brabantse Natuurpoorten?

Geplaatst op: donderdag 27 oktober 2016


Brabantse Natuurpoorten zijn dé startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur. Ze zijn gelegen aan prachtige natuurgebieden, er is altijd een horecapunt, leuke fiets- en wandel-routes, voldoende parkeergelegenheid en informatie over de natuur en de routes aanwezig.   

Een natuurpoort word je niet zomaar, daarvoor moet je aan behoorlijk wat eisen voldoen. Zo zijn de bezoekers van een Natuurpoort altijd verzekerd van een prachtig stukje natuur wanneer zij door een natuurpoort wandelen. In het Land van Cuijk heb je zo'n prachtige natuurpoort bij de Heksenboom. Hét startpunt voor een prachtige wandel- of fietstocht door de staatsbossen van Sint-Anthonis.

Brabantse Natuurpoorten erkennen de variatie van Sint Anthonis met haar prachtige bossen, heide, akkers en weilanden is geen uitzicht hier hetzelfde. Iedere wandeling of fietstocht levert weer een ander plaatje op. Wissel vooral ook de seizoenen af in de Staatsbossen. In het heidegebied de Ullingse Bergen zijn nog enkele stukken zandverstuiving.

Door het hele gebied lopen een aantal verharde en onverharde, maar goed berijdbare fietsroutes. Voor wandelaars heeft Staatsbosbeheer diverse routes uitgezet.   

Wil je weten welke Natuurpoorten Noord-Brabant nog meer kent? Kijk dan op de website: www.natuurpoorten.nl