Zomerhelden

Column door Eefke Peeters
donderdag 1 augustus 2019


De zomer wordt mede mogelijk gemaakt door: de plaatselijke ondernemers!
Al jaren mag ik, met veel plezier, op het landvancuijk.nl de agenda van de regio bijhouden. Dan kom je er al snel achter dat vrijwel ieder evenement wordt gedragen door enthousiaste ondernemers.

Van groot bedrijf tot kleine retailer, iedereen wordt wel eens gevraagd om te sponsoren. En vrijwel iedere ondernemer draagt zijn steentje ergens aan bij. Omdat de (sport)evenementen hen aan het hart gaan of ze willen dat het blijft bruisen in hun (nabijgelegen) dorp of stad.
Soms hoor je dat er een vereniging in zwaar weer zit, dikwijls is dit doordat het ledenaantal terugloopt, er iets kostbaars aan vervanging toe is of een sponsor is weggevallen. Bijna iedere club heeft veel te danken aan ondernemers. Vandaar dat ik ook heel vaak, en ook nu weer, hamer op het feit dat het zo belangrijk is om regionaal en lokaal te winkelen. Want je helpt niet alleen de ondernemers, maar dus ook indirect de verenigingen, stichtingen en evenementen van de regio.
Ik ga daarom vanuit het landvancuijk.nl op missie deze zomer. Ik ga op zoek naar de Zomerhelden die verantwoordelijk zijn voor het levendig houden van de regio.
Ik ben begonnen met Herman Michiels het gezicht van Region! Waarom vind hij het belangrijk om een feest als de Vierdaagsefeesten Cuijk te sponsoren? Dat lees je hier!

Maar ook jij kunt bijdragen aan een levendige zomer! Door de evenementen te bezoeken, door regionaal te winkelen, te recreëren of iemand te noemen die wij in het zonnetje kunnen zetten. Dus welke naam zie jij geregeld terugkomen op een festival, evenement of op het sportveld?
Zeg het maar, waar mag ik heen? We horen het graag en wie weet zie je jouw zomerheld binnenkort online!
advertentie