Overloonse Duinen

Overloonse Duinen

Overloon

Wandelen en fietsen in en om Overloon 
De Overloonse Duinen en het Museumpark in Overloon. Tot het begin van de 20e eeuw bestond het gebied rond Overloon uit zogenaamde woeste gronden. Kort daarna werden hier de eerste bomen geplant voor de productie van hout. Tegenwoordig spelen aspecten als natuur en recreatie een belangrijke rol. Door accenten te leggen op de mooie kanten is het bos omgetoverd tot een veelzijdig en aantrekkelijk fiets- en wandelgebied.

Wandelroutes Overloon

Museumroute (2,2 km)
Een wandeling door het bos en museumpark rond het Oorlogsmuseum. U kunt uw auto parkeren en de wandeling starten bij het Oorlogsmuseum in Overloon.

Schaartvenroute (2,9 km)
Een wandeling door de bossen rond het Schaartven. Deze route is zowel vanaf het Oorlogsmuseum als de parkeerplaats aan de Holthesedijk nabij bij het Schaartven goed bereikbaar. De ijzeren uitkijktoren vindt u aan deze route.

Spurktroute (2,4 km)
De Spurktroute leidt u o.a. langs een uniek gebied met Jeneverbesstruiken. De jeneverbes wordt in Nederland in zijn bestaan bedreigd, maar de gemeente doet er veel aan om dit gebied te beschermen. Deze wandelroute kunt u vanaf de parkeerplaats bij het Oorlogsmuseum of bij Landal de Vers starten.

Versroute (3,1 km)
De naam zegt het al; deze wandelroute loopt om het bungalowpark Landal De Vers heen. Op deze route komt u o.a. de Jeneverbes, smalle paden en open vlakten tegen. Deze route start u het best bij Landal de Vers of bij het Oorlogsmuseum.

Van Abelroute (1,3 km)
Een korte route langs de militaire begraafplaats in Overloon nabij het Oorlogsmuseum. Deze wandeling is goed te combineren met de Museumroute en kan ook prima vanaf de parkeerplaats bij het Oorlogsmuseum gestart worden.

Wandelroute Overloonse Duinen (6,7 km)
Het is lekker doorstappen in dit rustige natuurgebied dat zijn naam dankt aan de oorspronkelijke stuifduinen. Momenteel is dit een gevarieerd gebied met kleine heideveldjes en een half open gebied met jeneverbesstruiken. U loopt door geurige naaldbossen met af en  toe  mooie doorkijkjes of een heideveldje. Ook voert de route een stukje door het dorp Overloon.
Knooppunten
Start knooppunt 29 Heldersweg/ Venraijseweg Overloon
29 24 87 86 85 84 28 83 32 51 52 74 73 30 29

PDF

Overloonse Duinen