Overloon War Cemetery

Overloon War Cemetery

Overloon

Op de begraafplaats in Overloon zijn 280 Britten en één Nederlander begraven. Zes daarvan zijn niet geïdentificeerd. In de herfst van 1944 werd in dit gebied zwaar gevochten. De meeste graven dateren uit deze periode. De inrichting van Britse erevelden is uniform in alle 140 landen waar de Commonwealth War Graves Commission verantwoordelijk is voor het onderhoud van de oorlogsgraven.

Stichting Overloon War Chronicles doet onafhankelijke research naar het leven van de op de begraafplaats begraven militairen en stelt daarop eigen biografieën en dossiers samen. De stichting probeert foto’s en verhalen te achterhalen van alle 281 op de Commonwealth War Graves Commission-begraafplaats begraven militairen. Deze biografieën worden gepubliceerd op de website van de stichting.

Naast dit project organiseert de stichting het gravenadoptieproject, waarbij particulieren, bedrijven, scholen en organisaties één of meerdere graven op de CWGC-begraafplaats kunnen adopteren en zo kunnen bijdragen aan de herinnering levend te houden en blijvend eerbetoon te bieden aan de betreffende militairen.

Momenteel wordt een educatief, digitaal archief en kennisproject opgezet met betrekking tot de Slag om Overloon en Venray, in al zijn facetten. Het kenniscentrum zal voorlopig worden gevestigd in Groeningen, in het Museum van Postzegel tot Tank.

Op verzoek worden Battlefield tours georganiseerd waarbij op specifieke locaties verteld zal worden wat zich afspeelde tijdens de slag om Overloon.

Onder deze stichting wordt de diversiteit aan taken en projecten, expertise en specialistische kennis samengebracht en gecoördineerd.

Al hun projecten hebben tot basisdoel de geschiedenis van de Slag om Overloon levend te houden, uit te dragen. Zowel nationaal als internationaal, mede gericht op de toekomstige generaties.

Overloon War Cemetery
Overloon War Cemetery
Vierlingsbeekseweg
Overloon
Facebook Twitter Instagram