Oorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum Overloon

Overloon

Oorlog hoort in een museum!  
Op 10 mei 1940 vallen Duitse troepen Nederland binnen. Na een paar dagen strijd geeft Nederland zich over. Er volgen vijf jaren van bezetting. Hoe gedraagt de Duitse bezetter zich en wat betekent dat voor de bevolking? Pas je je aan, werk je mee met de overheersers of kom je in verzet? En wat gebeurt er met je als je Joods bent?

Het Oorlogsmuseum in Overloon in het grootse museum over de Tweede Wereldoorlog in West-Europa. Het is gebouwd op een van de grootste slagvelden van deze oorlog. Op unieke wijze worden het verleden en het heden in het museum op een eigentijdse manier samengebracht.

  • Grootste oorlogsmuseum van West-Europa
  • Vaste exposities over de bezetting, de bevrijding en de Slag van Overloon 
  • Unieke belevenissen en events o.a. fietsen door het museum over een 3m hoge fietsbrug en een schuilkelder experience 
  • Enorme collectie van 180 militaire voertuigen
  • Museumcafé voor een geheel verzorgde dag

Wat zou jij doen?
Kruip in de huid van één van de acht personen om te ervaren welke dilemma’s de oorlog met zich meebracht. En bezoek daarna de grote hal om de enorme hoeveelheid militair materieel te zien die nodig was om Nederland te bevrijden.

Het Oorlogsmuseum Overloon is voor alle leeftijden interessant en zelfs bij slecht weer de moeite waard. In het Museumcafé kunt u prima eten en drinken en er is ook nog een leuke winkel. Een bezoek aan het Oorlogsmuseum Overloon zul je niet snel vergeten! (Bekijk video)

Tip voor jouw bezoek
Het Oorlogsmuseum in Overloon is het eerste en enige museum ter wereld waar je dwars doorheen kunt fietsen. Dat moet je meemaken! Het Oorlogsmuseum heeft een verhoogd fietspad aangelegd, gebaseerd op de Baileybrug die tijdens de bevrijding door de geallieerden werd gebruikt. De fietsbrug sluit aan op het bestaande fietsroutenetwerk en is tijdens openingstijden van het museum gratis te gebruiken. Fietsers rijden zo op drie meter hoogte door het museum. Een unieke belevenis!

Oorlogsmuseum Overloon
Oorlogsmuseum Overloon
Museumpark 1
5825 AM Overloon
Facebook Twitter Instagram