Oorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum Overloon

Overloon

Oorlog hoort in een museum!  

Op 10 mei 1940 vallen Duitse troepen Nederland binnen. Na een paar dagen strijd geeft Nederland zich over. Er volgen vijf jaren van bezetting. Hoe gedraagt de Duitse bezetter zich en wat betekent dat voor de bevolking? Pas je je aan, werk je mee met de overheersers of kom je in verzet? En wat gebeurt er met je als je Joods bent? Kruip in de huid van één van de acht personen om te ervaren welke dilemma’s de oorlog met zich meebracht. En bezoek daarna de grote hal om de enorme hoeveelheid militair materieel te zien die nodig was om Nederland te bevrijden.

Speciale aandacht in de grote hal is er natuurlijk voor de Slag bij Overloon tijdens de Bevrijding in 1944. Het Oorlogsmuseum Overloon is dan ook tegelijk een monument voor de gevallen op dit Slagveld.

Het Oorlogsmuseum Overloon is voor alle leeftijden interessant en zelfs bij slecht weer de moeite waard. In het Museumcafé kunt u prima eten en drinken en er is ook nog een leuke winkel.

Een bezoek aan het Oorlogsmuseum Overloon zul je niet snel vergeten! (Bekijk video)

Fiets dwars dóór het Oorlogsmuseum
Het Oorlogsmuseum in Overloon is het eerste en vooralsnog enige museum ter wereld waar u dwars doorheen kunt fietsen. Dat moet u meemaken!

Het Oorlogsmuseum heeft een verhoogd fietspad aangelegd, gebaseerd op de Baileybrug die tijdens de bevrijding door de geallieerden werd gebruikt. De fietsbrug sluit aan op het bestaande fietsroutenetwerk en is tijdens openingstijden van het museum gratis te gebruiken. Fietsers rijden zo op drie meter hoogte door het museum. Een unieke belevenis!

Sowieso is het Oorlogsmuseum Overloon de moeite van het bezoeken meer dan waard. Drie jaar geleden is het museum, gebouwd op een van de grootste slagvelden van de Tweede Wereldoorlog in West-Europa, gemoderniseerd en heeft met name de vaste tentoonstelling een eigentijdser karakter gekregen.

Ga voor meer informatie over de actuele tentoonstellingen, evenementen in en bij het museum, openingstijden en andere bezoekersinformatie naar onze website.

Oorlogsmuseum Overloon
Oorlogsmuseum Overloon
Museumpark 1
5825 AM Overloon
Facebook Twitter Instagram