OnsPlattelandsRondje

OnsPlattelandsRondje

OnsPlattelandsRondje, een plattelandsbeleving pur sang! 

Een dag volop cultuur, historie, natuur, gastvrijheid en activiteiten op het Verrassende PlatteLand van Cuijk. 

5 plattelandsrondjes in het Land van Cuijk langs 39 toeristische plattelandsbedrijven
Het Verrassende PlatteLand van Cuijk organiseert dit jaar voor de 8e keer ´Ons Plattelands Rondje´, een rondje door het Land van Cuijk waarbij je onderweg leuke activiteiten kunt doen bij de 39 deelnemende plattelandsbedrijven. Tussen 10.00-17.00 uur ben je welkom bij de bedrijven, tenzij anders vermeld in het routeboekje en op de website. Onze plattelandsbedrijven zetten hun deuren wagenwijd open om alle deelnemers aan Ons Plattelands Rondje hartelijk en gastvrij te ontvangen. Op elk bedrijf wordt een gratis activiteit aangeboden (tenzij anders vermeld), zoals een historische wandeling over een landgoed, culinaire streekproeverijtjes, een rondleiding door een koeienstal, koe melken, kalfjes aaien, bezoek aan een ezelgasterij, rondleiding door een boomgaard, kleine theatervoorstellingen, etc. Op www.onsplattelandsrondje.nl kun je zien welke bedrijven open zijn en kun je de routes, de fietskaart en alle overige informatie downloaden. 

Routemogelijkheden
Je kunt Ons Plattelands Rondje wandelen, fietsen of met de auto ondernemen. Over het algemeen is bij alle bedrijven voldoende parkeergelegenheid aanwezig. De acht plattelandsroutes zijn uitgestippeld op basis van fietsknooppunten, bewegwijzerd via genummerde wit-groene borden: 

  • Beerse Maas route (+/- 42 km)
  • 't Broek Raamvallei Route (+/- 35 km)
  • De Meent en Kemp Route (33,5 km)
  • Over Boerenland Route (+/- 35,5 km)
  • Maas en Peel Route (+/- 46 km)

App PlattelandsRondje
De website www.onsplattelandsrondje.nl is tevens geschikt gemaakt als (web)App voor smartphones, zodat bezoekers met hun smartphone kunnen fietsen of toeren door het Land van Cuijk en onderweg kunnen bekijken wat er te beleven is.

Facebook Twitter Instagram