Kasteel Aldendriel

Kasteel Aldendriel

Mill

Kasteel Aldendriel Mill

Toen…
In het plaatsje Mill vindt u de Middeleeuwse geschiedenis middenin het dorp. Hier staat sinds de tweede helft van de 15e eeuw (1477) Kasteel Aldendriel. De eerste bezitter is Jonkheer Hendrik van der Voort, waarschijnlijk afkomstig van het kasteeltje ‘De Voort’ uit het plaatsje Groeningen. ( ca. 25 km ten zuiden van Mill). Het kasteel is eeuwenlang in handen van de familie van der Voort geweest en door hen bewoond. Daarna kwam het kasteel in handen van de heren van Well die het gebruikten als jachtslot en zomerverblijf.

Van het oorspronkelijke gebouwencomplex is niet veel meer over. Het kasteel is in de loop der eeuwen diverse keren verbouwd. De bijgebouwen waren oorspronkelijk in een oudere vakwerkconstructie opgetrokken.

Tussen 1648 en 1744 stelde de toenmalige eigenaar van Aldendriel een deel van het kasteel beschikbaar aan de dorpelingen voor de misviering. In 1744 kreeg de Millse bevolking toestemming om een schuurkerk te bouwen. Dat was het einde van kerk-kasteel Aldendriel.

...En nu
Vandaag de dag is een gedeelte van het kasteel een locatie voor feesten en partijen en alhoewel een kijkje nemen door de poort loont, is het niet geopend voor bezoek.

Kasteel Aldendriel
Kasteel Aldendriel
Kasteelsestraat 4
5451 NZ Mill
Facebook Twitter Instagram