Historisch Grave

Historisch Grave

Grave

Bezoek historische vestingstad Grave
Grave is de meest belegerde vestingstad van Nederland. De sporen van de veldslagen die zijn gevoerd in en rond Grave, maar ook hoe de bewoners van de stad zich verweerden tegen de vijandelijke legers, zijn nog steeds zichtbaar in de historische binnenstad van Grave. (Bekijk video)

Ondanks vele belegeringen door de eeuwen heen heeft Grave een mooi en authentiek centrum weten te behouden dat vol staat met fraai gerestaureerde panden, veelal rijksmonumenten. Deze monumentale binnenstad nodigt u van harte uit om te winkelen, rond te kijken, en natuurlijk te genieten van de vele terrassen die de stad rijk is.

Maak een begeleide stadswandeling door Grave, bezoek het Stadsmuseum Grave in de historische Hampoort, bekijk het Emmausklooster in het kerkdorp Velp, shop bij een van de vele speciaalzaken in de binnenstad van Grave en geniet van het uitzicht over de Maas, de Thompsonburg en de sluis.

Het hele jaar door zijn er tal van bijzondere activiteiten te beleven, zoals het Smartlappenfestival of Historisch Spektakel. Ook voor de sportieve bezoeker heeft Grave veel te bieden met aantrekkelijke fiets- en wandelroutes langs de Raamvallei, de Maas en het Maasheggengebied.

Plattegrond
Bekijk de interactieve plattegrond van Historisch Grave

Historisch Grave
Historisch Grave
Hoofdwagt 2
5361 EW Grave
Facebook Twitter Instagram