Emmausklooster

Emmausklooster

Velp

Dit prachtige katholieke kloostercomplex aan de rand van het dorpje Velp (bij Grave) was eigendom van de orde van Kapucijnen. De laatste Kapucijnermonnik vertrok in 2016. Het klooster wordt sindsdien gebruikt door stichting Avant Spirit, die in de geest van Franciscus van Assisi het gedachtengoed verder voort zet als centrum voor stilte en bewustwording. Het klooster is niet vrij toegankelijk, maar alleen al de aanblik van dit Rijksmonument is een aanrader. De spiritualiteit van deze plek is voelbaar onder de beuken langs de oprijlaan.

Historie
Zoals Franciscus van Assisi
De laatste Kapucijnermonnik vertrok in 2016. Het klooster wordt sindsdien gebruikt door stichting Avant Spirit, die in de geest van Franciscus van Assisi het gedachtengoed verder voort zet als centrum voor stilte en bewustwording. Het klooster is niet vrij toegankelijk, maar alleen al de aanblik van dit Rijksmonument is een aanrader. De spiritualiteit van deze plek is voelbaar onder de beuken langs de oprijlaan.

Tips
Op regelmatige basis kunt u onder leiding van een gids het klooster bezoeken. Raadpleeg hiervoor de Land van Cuijk Agenda of de agenda van Avant Spirit.
Kerkdiensten in de kloosterkapel : elke zaterdag om 17.00 uur en elke zondag om 17.00 uur. Voor inwoners uit de omgeving en andere belangstellenden.

 

Emmausklooster
Emmausklooster
Basilius van Bruggenlaan 4
5363 VA Velp
Facebook Twitter Instagram