Augmented reality route in Overloon


Overloon

Herbeleef de WOII (toeristische ´augmented reality´ route in Overloon)
Met hightech middelen komt de geschiedenis in Overloon tot leven. Want met behulp van een Smart- of een iPhone kunt u de ‘Herbelevingsroute WOII’ gaan ervaren. Deze route vertelt het spannende, maar zeker ook dramatische verhaal over de bevrijding van Overloon in oktober 1944. Tijdens de route kunt u op vier plaatsen in en om Overloon, informatie, zoals filmpjes, beeldmateriaal en getuigenverslagen ontvangen. Enige voorwaarde is dat u een mobiele telefoon heeft met internetverbinding en camera.

Het eerste punt waar de geschiedenis tot leven komt is bij de ruïne van kasteel Hattert in Vierlingsbeek. Daar wordt het kasteel tot leven gewekt wanneer u binnen een GPS cirkel komt. Met beeld en geluid herbeleeft u het heftige gevecht tussen de Duitsers, Amerikanen en de Engelse luchtmacht.

Zo ook op het Museumpark in Overloon, waar u de enige tankslag in Nederland tijdens de WOII kunt herbeleven, waarbij aan beide kanten veel verliezen geïncasseerd werden.

Ook op het 14 Oktoberplein heeft zich een verschrikkelijk drama afgespeeld. Voordat de Duitsers op deze plaats hun stellingen betrokken, werd de bewoners bevolen om alles achter te laten en het gebied te ontvluchten. Een QR-code geeft een link naar een website met informatie over deze evacuatie.

De oude locatie van de kerk in Overloon, tegenwoordig staat hier een ijssalon, bood door zijn ligging en de kerktoren een strategisch voordeel voor de Duitsers. De toren werd na de evacuatie van de bewoners meteen
bezet en fungeerde als uitkijkpunt en verdedigingsmiddel door er schutters te plaatsen. Uiteindelijk werd het
dorp met de grond gelijk gemaakt. Hier hoort en ziet u het verhaal over de totale verwoesting van Overloon.

Hieronder kunt u tevens de routefolder van de Herbelevingsroute WOII (met uitgebreide instructie) downloaden.

Deze etalage is niet actief.
Beheert u dit bedrijf? Neem eens contact met ons op of meld u aan voor deelname!
Facebook Twitter Instagram