Land van Cuijk

Ontdek het Land van Cuijk in het noordoosten van Brabant

Belangrijk!

Om de verspreiding van het Coronavirus in te dammen heeft het kabinet een aantal maatregelen genomen. Die maatregelen hebben ook gevolgen voor onder meer evenementen en de beschikbaarheid van toeristische voorzieningen en accommodaties in het Land van Cuijk.

Raadpleeg daarom altijd de website van de ondernemer en/of de organisatie voor actuele informatie.

U kunt onze website uiteraard wel gebruiken om alvast inspiratie op te doen voor als de Coronavirus-maatregelen niet meer van toepassing zijn.

Tot binnenkort!

Maasheggen UNESCO

tip 1
Het eeuwenoude Maasheggenlandschap is uniek in West-Europa. Nergens anders komt er zo’n omvangrijk aaneengesloten heggengebied voor als in het Land van Cuijk. Niet voor niets heeft de Maasheggen sinds de zomer van 2018 de UNESCO mens en biosfeerstatus.
Bekijken

Fietsen dóór Oorlogsmuseum

tip 2
Het Oorlogsmuseum in Overloon is het eerste en vooralsnog enige museum ter wereld waar u dwars doorheen kunt fietsen. Dat moet u eens meegemaakt hebben!
Bekijken

Historische Stad Grave

tip 3
Grave is de meest belegerde vestingstad van Nederland. De sporen van de veldslagen die zijn gevoerd in en rond Grave zijn nog steeds zichtbaar in de historische binnenstad van Grave.
Bekijken

Fietsen en wandelen

tip 4
De natuurrijke omgeving, de brede fietspaden en de verrassende struinroutes maken het Land van Cuijk tot een gebied waar het heerlijk fietsen en ontspannen wandelen is.
Bekijken

Waterrecreatie

tip 5
Aan de oostgrens van het Land van Cuijk stroomt de rivier de Maas, maar ook elders in de regio liggen aantrekkelijke waterplassen waar liefhebbers kunnen zwemmen, varen en surfen.
Bekijken

Kastelen & Kloosters

tip 6
Bent u geïnteresseerd in de historie van een gebied? Dan loont het de moeite om de kloosters, de kerken en de kastelen in het Land van Cuijk te bezoeken. De meeste gebouwen zijn uitstekend bewaard gebleven, maar belangrijker nog, aan alle kloosters, kerken en kastelen zijn bijzondere herinneringen verbonden.
Bekijken

Plattelandstoerisme

tip 7
Geen grote steden in het Land van Cuijk, maar wel een uitgestrekt en divers landschap. Met bossen, heide en heggen, maar ook met akkers, weilanden en velden.
Bekijken

Land van Cuijk Remembers

tip 8
In het najaar van 1944 kwam er in het Land van Cuijk een einde aan de Tweede Wereldoorlog. In 2019 en 2020 wordt op veel plekken in het Land van Cuijk de bevrijding herdacht.
Bekijken
Veel te beleven Bekijk agenda ›

Evenementen

tip 9
Het Land van Cuijk staat, in Nederland maar ook buiten de landsgrenzen, bekend om haar bijzondere evenementen. Van traditioneel tot modern, van muziek en theater tot sport en cultuur en van groots opgezette festivals tot aantrekkelijke dorpsbraderieën.
Bekijken

Een Goei Leven

tip 10
We hebben het goed voor mekaar in het Land van Cuijk. Alles wat we nodig hebben is dichtbij.
Bekijken
Facebook Twitter Instagram