Deel dit artikel ‹ Terug

Druk bezochte opening van de Kunstroute 2023 “Respect voor alles en oog voor groen”

Geplaatst op: vrijdag 12 mei 2023


Afgelopen zondag 7 mei werd de Kunstroute van Ontdek Mill 2023 officieel geopend. Dit gebeurde onder grote publieke belangstelling in het Millse Aldendrielpark. Na een welkomstwoord door Bert Verweijen, kartrekker van deze Kunstroute, werd de officiële opening verricht door Bert en Cees Berends. Deze laatste is voorzitter van Stichting Aldendrielpark.


De openingshandeling bestond uit de onthulling van een 3d geprinte bank. Deze door Thijssen den Brok geprinte bank is door bewoners van Tour Mill Lijn en de Ladder in Mill in regenboogkleuren gespoten. Hiermee wil men het respect en verdraagzaamheid in de maatschappij benadrukken. Met dit werk laten ze zien dat verschillende groepen uit de maatschappij met respect voor elkaar tot iets moois kunnen komen. De samenwerking tussen de woongroepen Tour Mill Lijn en De Ladder is daar een bewijs van. Uit respect voor de natuur is deze bank in het Aldendrielpark geplaatst.


Meer foto’s van de opening zijn te vinden op de Facebookpagina van Ontdek Mill. Een videoverslag hiervan, gemaakt door Hen Daams en Wim van Melis van Omroep Land van Cuijk, staat in de rubriek video op inmill.nl. Op diverse plekken zijn folders met de Kunstroute gratis af te halen. Digitaal is deze te downloaden vanaf www.ontdekmill.nl/kunstroute