Deel dit artikel ‹ Terug

Schouwburg Cuijk presenteert nieuw programma

Geplaatst op: vrijdag 12 mei 2023


De schouwburg presenteert het programma voor het nieuwe theaterseizoen, dat in het najaar van start gaat. In 2023|2024 zijn er ruim 130 voorstellingen te zien: van cabaret tot muziek en toneel, evenals bijzondere producties uit het Land van Cuijk.

Het publiek kan zich verheugen op nieuwe voorstellingen van de gerenommeerde cabaretiers Tineke Schouten, Martijn Koning, Roué Verveer en Claudia de Brey. Najib Amhali keert terug naar het theater met een jubileumshow en Bert Visscher komt met zijn uitgestelde voorstelling maar liefst drie keer langs. Liefhebbers van moordmysteries kunnen hun hart ophalen bij het spannende en spectaculaire ‘Murder on the Orient Express’. Het theaterseizoen opent met de komische voorstelling ‘De Ongeplukte Zusters van Almere County’, geïnspireerd door de boeken van Jane Austen met in de hoofdrollen de bekende actrices Ilse Warringa en Plien van Bennekom.


Ook voor kinderen is er dit seizoen veel te beleven, met als hoogtepunt de komst van de originele Disneyproductie ‘Winnie de Poeh De Musical’. Na groot succes in New York, Chicago en Londen is deze familiemusical nu voor het eerst in Nederland te zien.


Muziek

De schouwburg verwelkomt volgend jaar de twee toppers van het Nederlandse lied, Frans Bauer en Sieneke. Ook staat de top van de tributebands op het programma, zoals The Dutch Eagles en Pink Project the Band. Met ‘Je Anne’, over het dagboek van Anne Frank, en ‘Piaf’ over de beroemde Franse artiest, haalt de schouwburg twee nieuwe Nederlandse musicals in huis.

De gezelschappen Holland Baroque en Combattimento brengen ieder een aantal klassieke barokconcerten. De alom geliefde operazangeres Francis van Broekhuizen keert terug met een programma vol muziek en hilarische anekdotes. Opkomend klassiek talent krijgt plek in de serie Jong Klassiek, een serie die nu voor het tweede jaar in de schouwburg te zien is.


Inclusiviteit

Het komende theaterseizoen gaan veel theatermakers aan de slag met het thema inclusiviteit, met voorstellingen die verschillende culturen belichten, zowel nu als in het verleden. Zo is er ‘De Smeekbede’ te zien, over de slavernij in Suriname. De periode na de Surinaamse onafhankelijkheid in 1975 komt aan bod in de bewerking van de bestseller ‘Sonny Boy’.


De Pakistaans-Nederlandse schrijfster en presentatrice Naeeda Aurangzeb vertelt in een persoonlijk theatercollege over alledaags racisme in ons land. Comedian Ricky Risolles maakt cabaret vanuit Indisch perspectief met een mix van sketches en muziek, waarin heel on-Indisch niets of niemand gespaard wordt. Cabaretier Joshua Timisela vertelt juist verhalen vanuit een Molukse invalshoek, in zijn tweede voorstelling ‘Sorry tante Corrie’.


Land van Cuijk

Ook gezelschappen en orkesten uit het Land van Cuijk presenteren zich in het nieuwe programma. Er zijn voorstellingen te zien van onder meer de Cuijkse harmonie Gaudete, het Metropeel Orkest uit Westerbeek en het Boxmeerse muziekcollectief Zand & Grind.

In samenwerking met de Cuijkse organisatie JazznJazz is er een reeks jazzoncerten te zien in de Kleine Zaal van de schouwburg, met o.a. een bijzonder optreden van de Cuijkse Bull Town Band samen met de bekende saxofonist Benjamin Herman.

De Boxmeerse gitarist Bart Jan Baartmans gaat komend seizoen opnieuw in gesprek met Nederlandse gitaarhelden in de tweede reeks van Snarenplukkers in Wild Verband. In deze serie zijn onder meer singer-songwriters Bertolf en Ed Struijlaart te gast.


Programmafolder

Het programma is vanaf dinsdag 9 mei te bekijken op de website van Schouwburg Cuijk. Ook wordt er een papieren programmafolder uitgegeven, die vanaf dan af te halen is in de regio, waaronder in de vestigingen van BiblioPlus.

De kaartverkoop start op donderdag 25 mei om 13.30 uur. Vrienden van de schouwburg kunnen vanaf maandag 22 mei bestellen in de Vroege Vogel Verkoop.

Het nieuwe theaterseizoen begint op woensdag 1 november. In verband met de komst van de bibliotheek in het gebouw van de schouwburg, gaat het programma dit jaar wat later van start.


Het programma is vanaf dinsdag 9 mei op de website te bekijken. De kaartverkoop start donderdag 25 mei om 13.30 uur. Meer informatie: schouwburgcuijk.nl