Debutanten sluiten dit seizoen Boek&Praat af Deel dit artikel ‹ Terug

Debutanten sluiten dit seizoen Boek&Praat af

Geplaatst op: woensdag 8 maart 2023


Tijdens de laatste editie van Boek&Praat van dit seizoen vertellen debutanten over hun eerste boek. Monica Boschman gaat op deze avond, dinsdag 28 maart, in Schouwburg Cuijk in gesprek met Lisa Weeda, Dries Muus en Heidi Koren. In het voorprogramma interviewt De Kneep regioschrijver Anita Kroef uit Sint Anthonis. Kaarten zijn te koop via de website van Schouwburg Cuijk. 

Hoe verloopt het traject van een debutant? Wat kom je allemaal tegen op weg naar je debuut als schrijver? Debutanten vertellen erover in deze speciale editie van Boek&Praat. Vooraf ontmoet je een schrijver uit de regio.

Lisa Weeda, Dries Muus en Heidi Koren

De debuutroman ‘Aleksandra’ van Lisa Weeda verscheen in oktober 2021 en zij werd daarmee direct genomineerd voor de Libis Literatuur Prijs 2022. Lisa is een Nederlands-Oekraïense schrijver, literair programmamaker bij Mooie Woorden en virtual reality regisseur. Oekraïne, het moederland van haar grootmoeder, staat vaak centraal in haar werk.

Van Dries Muus verscheen in 2021 het debuut ‘De Afwijking’. Daarnaast schreef hij over literatuur voor onder meer Vrij Nederland en De Correspondent. en bespreekt hij Nederlandse fictie voor Het Parool.

Met haar eerste roman, Hawaï 2000, studeerde Heidi Koren succesvol af aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Eerder bracht ze al een poëziebundel uit, Gedachten over een mogelijk einde. Naast schrijver en docent is Heidi ook stadsdichter van Nijmegen.

Schrijver uit de regio

Voorafgaand aan het gesprek met Lisa, Dries en maak je kennis met Anita Kroef. Deze schrijfster uit Sint Anthonis debuteerde met de thriller Bloedzuster.

De reeks Boek&Praat is een samenwerking tussen Schouwburg Cuijk, BiblioPlus en De Kneep. Kaarten en informatie op schouwburgcuijk.nl