Deel dit artikel ‹ Terug

Marcel de Groot en Loek Schrievers te gast in Huistheater de Steenakker

Geplaatst op: vrijdag 3 maart 2023


In ‘Snarenplukkers in Wild Verband’ met BJ Baartmans

De gitaarserie Snarenplukkers in Wild Verband strijkt in het weekend van 11 en 12 maart neer in Huistheater de Steenakker in Haps. Meestergitarist en gastheer BJ Baartmans gaat in gesprek met twee bekende gitaarhelden. Zaterdag 11 maart is Marcel de Groot te gast, een dag later schuift Loek Schrievers aan. Kaarten zijn te koop op schouwburgcuijk.nl  

In het intieme Huistheater de Steenakker gaat het gesprek dit weekend over gitaarmuziek. Over muzikale inspiratiebronnen, een leven in de schijnwerpers, de speurtocht naar een unieke sound en een levenslange liefde voor een instrument met zo’n grillig karakter.


Marcel de Groot

De eerste gast is Marcel de Groot. Als zoon van Boudewijn de Groot kreeg hij de muziek met de paplepel ingegeven. Al sinds zijn tiende speelt hij de gitaar, in 1991 zette hij de eerste stappen op het toneel. Inmiddels is de Groot een veelzijdig en veelgevraagd gitarist en ook als componist weten steeds meer artiesten hem te vinden, zoals Beatrice van der Poel, Theo Nijland, Jan Rot, Ricky Koole en Paul de Leeuw.


Loek Schrievers

De Nijmeegse gitarist/producer Loek Schrievers is thuis in vele stijlen: blues, rock, country (Americana), jazz, Griekse muziek. Bovendien heeft hij zijn sporen verdiend als componist, arrangeur, producer, geluidstechnicus, onder andere in samenwerking met Frank Boeijen. 

Hij werkte ook met de legendarische Dr. John (the nighttripper) en andere Nijmeegse acts zoals Corporatian, Clemens van de Ven, Ted de Best, Wout Pennings en had een bandproject onder de naam Blue Lou and the Headhunters. Loek was jarenlang dé gitaardocent aan de Lindenberg en een inspiratiebron voor heel veel gitaristen uit de regio.


‘Snarenplukkers in Wild Verband – met Marcel de Groot en Loek Schrievers’ is zaterdag 11 maart en zondag 12 maart te zien in Huistheater de Steenakker in Haps. Kaartverkoop via schouwburgcuijk.nl