Deel dit artikel ‹ Terug

Ontmoet Esther Gerritsen in Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: vrijdag 6 januari 2023


Columnist, scenarist en auteur van 7 succesvolle romans Esther Gerritsen is dinsdag 17 januari te gast in de reeks Boek & Praat – georganiseerd door BiblioPlus en De Kneep in Schouwburg Cuijk. In het voorprogramma een interview met regioschrijver Cora Leek. Kaarten zijn te koop via de website van de schouwburg. 

In de serie Boek & Praat van BiblioPlus en Schouwburg Cuijk worden bekende Nederlandse auteurs geïnterviewd. Ze lezen voor uit eigen werk, vertellen over hun schrijverschap en geven antwoord op vragen uit het publiek. Vooraf ontmoet je een schrijver uit de regio, die je wordt voorgesteld door Stichting De Kneep.


Esther Gerritsen

Esther Gerritsen debuteerde in 2000 als prozaschrijfster met de verhalenbundel ‘Bevoorrecht bewustzijn’. Zeven succesvolle romans volgden: ‘Tussen Een Persoon,’ ‘Normale dagen’, ‘De kleine miezerige god’, ‘Superduif’, ‘Dorst’, ‘Roxy’, ‘De trooster’ en ‘De terugkeer’. In 2016 schreef ze het Boekenweekgeschenk ‘Broer’. Ze schreef lange tijd columns voor de Volkskrant en maakt momenteel furore als scenariste voor tv-series en films. In 2023 verschijnt haar nieuwe roman ‘Gebied 19’.

Op 17 januari gaat interviewer Tijn Heijl in Schouwburg Cuijk met Esther Gerritsen in gesprek over haar schrijverschap. 


Schrijver uit de regio

Voorafgaand aan Esther Gerritsen interviewt Willem van Beek van De Kneep regionaal schrijver Cora Leek uit Bergen. Zij is maatschappelijk werker en vertaler Italiaans, twee elementen die terugkomen in haar schrijfwerk. 

Boek & Praat is een samenwerking tussen Schouwburg Cuijk, BiblioPlus en Stichting De Kneep. Kaarten en informatie op schouwburgcuijk.nl

Verder in de reeks: De Debutantenavond met Lisa Weeda, Dries Muus en Heidi Koren (28 maart).