In gesprek met bluesfenomeen Leif de Leeuw Leif de Leeuw
Deel dit artikel ‹ Terug

In gesprek met bluesfenomeen Leif de Leeuw

Geplaatst op: woensdag 21 december 2022


De Leif de Leeuw Band is dé southern jam band van Europa. De frontman van deze formatie is de volgende gast in de gitaarserie Snarenplukkers in Wild Verband, waarin Bart Jan Baartmans in gesprek gaat met Nederlandse topgitaristen. Zondag 8 januari te zien in de Kleine Zaal van Schouwburg Cuijk. 


Leif de Leeuw is maar liefst zes keer op rij uitgeroepen tot beste bluesrock gitarist van de Benelux. Met zes man sterk bezorgen de mannen van de band een show met vlammende gitaarsolo’s, twee duellerende drummers, scheurende hammond sounds waarin improvisatie in sterke verhalende songs centraal staat.


In Snarenplukkers in Wild Verband gaat De Leeuw in gesprek met de Boxmeerse gitarist Bart Jan Baartmans. Met de gitaar op schoot, een wervelende huisband en een schat aan beeld- en audiomateriaal paraat gaat het gesprek over muzikale inspiratiebronnen, een leven in of net uit de schijnwerpers, de speurtocht naar een unieke sound, maar bovenal over de levenslange en onvoorwaardelijke liefde voor een instrument met zo’n grillig karakter.

Snarenplukkers in Wild Verband met Leif de Leeuw is zondag 8 januari om 15.30 uur te zien in Schouwburg Cuijk. Kaartverkoop via schouwburgcuijk.nl