Deel dit artikel ‹ Terug

Als je niet verduurzaamt ben je een dief van je eigen portemonnee Iedereen kan meedoen

Geplaatst op: dinsdag 8 november 2022


Minder energie verbruiken levert geld op en is goed voor het milieu. Maar waar begin je? Dat veel mensen daarmee worstelen ervaart ook Peter Linders klimaatburgemeester van Gemeente Land van Cuijk. Om hierbij te helpen heeft hij een paar goede adviezen.


Eigen verbouwplan maken?

Wil je zelf je eigen verbouwplan maken? Dan raad onze klimaatburgemeester dit e-boek aan voor € 19,95. Het helpt je inzicht te krijgen in welke volgorde het handig is om zaken aan te pakken.


Daarnaast een hoop informatie over oplossingen die werken en een paar die dat niet doen. https://www.parisproofplan.nl/


Meer informatie over mogelijkheden en technieken

Wil je meer generiek informatie over de mogelijkheden die er zijn. Dit boek van de Consumentenbond (vanaf € 13) geeft veel adviezen over welke maatregelen slim zijn gesplitst naar type woning en bouwjaar. Met daarbij ook informatie over terugverdientijden. Voor koop- en huurwoningen maar niet voor appartementen. https://www.consumentenbond.nl/boeken-en- bladen/geld/mijn-huis-energiezuinig


Live contact?

Wil je liever met mensen praten over de mogelijkheden, dan kun je op 19 november terecht bij energie-experts, om zo meer inzicht te krijgen hoe jij jouw energiesituatie kunt verbeteren. Kijk op www.samendewinterdoor.nu voor locaties.


Geen geld op je bankrekening?

Het warmtefonds kan je helpen met een financiering. Zo kun je snel beginnen met besparen, vergroot je direct jouw wooncomfort en draag je positief bij aan de energietransitie. Het warmtefonds opereert in opdracht van de Rijksoverheid en biedt ook leenmogelijkheden voor eigenaar-bewoners met beperkte leenruimte. Voor eigenaar-bewoners met verzamelinkomen minder dan € 45.014 zelfs met een rente van 0%. Zo ligt verduurzamen voor iedereen binnen handbereik. (www.warmtefonds.nl)


Win actie

Omdat het helpt als veel mensen deze tips kennen is er ook een win-actie. Mensen die de tips delen via social media en/of de poster achter de raam plakken maken kans op een gratis waterbesparende douchekop. Zorg dat je hiervoor de klimaatburgemeester tagt via de socials met #klimaatburgemeester_lvc en #gideon