Natuurfeest Tongelaar Natuurfeest Tongelaar
Deel dit artikel ‹ Terug

Natuurfeest Tongelaar

Geplaatst op: maandag 3 oktober 2022


In de boomgaard en weides rondom Kasteel Tongelaar zijn er voor kinderen tot 12 jaar allemaal fijne buitenactiviteiten zoals paddenstoelen-bingo, een Herfst Struintocht met de Avonturenboswachter, boom klimmen, slootje scheppen en insectenhotels maken.


Goei Leven met smaak

Chef kok Martien Bos van het Smaakcentrum gaat in het Kooktheater met kinderen pizzadeeg maken van meel van het graan van Tongelaar. De minipizza’s worden gebakken in de buitenoven. Chef kok Jeroen speelt groentebingo vanuit de Goei Leven-foodtruck. 


De vloer is lava

Zelf houtskool maken, broodjes bakken of vuur maken in het bushcraft kamp. Indianen praatstokken maken en hutten van wilgentakken bouwen of 'De vloer is lava’ spelen in het Speelbos. Scouts uit Mill en Grave werken samen op Natuurfeest Tongelaar om deze activiteiten voor de kinderen te organiseren.


Creatief knutselen

Op het creatieve plein kunnen kids tekenen en schilderen met hun zelfgemaakte houtskool of verf van natuurlijke pigmenten. Maar ook dromenvangers of mobiles maken van wilgentakjes en zelf gevonden natuurschatten. Er zijn Maaskeitjes om te beschilderen en rivierklei om vogeltjes van te boetseren.


Kinderuniversiteit en kampvuurmuziek

De Kinderuniversiteit staat deze editie in het teken van ‘de bij’. Er zijn colleges door een natuurprofessor over dit kwetsbare diertje, de imker komt samen met de wolspinster en opa Ad laat zien hoe je echte bijenkorven vlecht. Voor de oudere kinderen geeft Ester van Gemert een Natuurfotografie workshop die je met je smartphone kunt meelopen. De hele dag is het terras geopend en is er fijne kampvuur-muziek van La Bande Dessinée. 


Schrijf je in!

Voor alle leeftijden zijn er leuke activiteiten te doen. Schrijf de kinderen (4 t/m 12 jaar) in via www.natuurfeesttongelaar.nl. Deelname kost € 5,00 per kind*. Voor dit bedrag kun je de hele dag meedoen! (Ouders hebben gratis toegang.)

Onze activiteiten zijn gericht op kinderen tussen 4-12 jaar, hier hebben wij onze materialen op ingekocht en we hebben rekening gehouden met voldoende uitdaging voor alle leeftijden. Zonder polsbandje (toegangskaartje) mag er niet worden deelgenomen aan de diverse activiteiten. Wil je kind van 3 of 12+ ook meedoen, dan dien je hiervoor ook een toegangskaartje aan te schaffen.

 

Natuurfeest Tongelaar wordt georganiseerd door vrijwilligers van Brabants Landschap, Kasteel Tongelaar, Smaakcentrum Land van Cuijk, OntdekMill, Stichting Een Goei Leven, IVN de Groene Overlaat, Scouting Mill en Scouting Grave. Dankzij een bijdrage van Dik Groen Fonds kunnen ook dit jaar weer 50 kinderen waarvan de ouders het niet zo breed hebben gratis meedoen. 


Natuurfeest Tongelaar

23 okt. 2022 

11.00 tot 17.00 uur 

Kasteel Tongelaar 

€ 5,00 

Splitsing Hoogedijk/Vaardijk in Mill

www.natuurfeesttongelaar.nl