Drie nieuwe concerten Kunst in het Kerkje David Vos
Deel dit artikel ‹ Terug

Drie nieuwe concerten Kunst in het Kerkje

Geplaatst op: dinsdag 20 september 2022


Tot en met december van dit jaar staan drie nieuwe bijzondere concerten op het programma van Kunst in het Kerkje in Velp bij Grave. Het is weer gelukt om drie concerten van hoge kwaliteit te programmeren. Gevarieerd en passend in de prachtige entourage en bij de bijzondere akoestiek van dit klein Romaans kerkje. Noteer de data: 9 oktober, 6 november en 18 december. Alle drie op zondagmiddagen, aanvang 14.00 uur. Een plaats reserveren kan via de site www.kunstinhetkerkje.nl


CONCERT ZONDAG 9 OKTOBER • 14.00 UUR 

David Vos zingt werken van Jacques Brel - Franse chansons 

David Vos werkte jarenlang achter de schermen van het theater als technicus en lichtontwerper. Jarenlang was hij vaste belichter van Youp van ’t Hek. Hij volgde de regieopleiding aan de Theaterschool in Amsterdam, maar in plaats van regisseur wordt hij acteur en zanger. In 1995 debuteerde hij met Franse chansons: met ‘Ne me quitte pas’ en ‘Voir un ami pleurer’ van Brel. Een jaar later staat hij met het nummer Marieke op de Amsterdamse Uitmarkt. David wordt bij dit concert in het Kerkje in Velp op piano begeleid door Nettie Krull. 


CONCERT ZONDAG 6 NOVEMBER • 14.00 UUR 

Edenwood Duo (B) - Klassiek 

Edenwood Duo is een graag gehoord duo op diverse podia in binnen- en buitenland. Catherine Struys en Wouter Vercruysse zijn twee geïnspireerde muzikanten die zich kunnen beroepen op een solide techniek en drukken zich uit met een poëtische zeggingskracht. Ze brengen deze middag werken van Nathan Kolosko, Nicolas Meunier, Giorgio Mirto, Asgeir Aarøen, Mathias Duplessy en Armand Coeck.


CONCERT ZONDAG 18 DECEMBER • 14.00 UUR 

Cappella Pratensis – Gregoriaanse kerkliederen uit de 15e en 16e eeuw

Het vocaal ensemble Cappella Pratensis specialiseert zich in de polyfone meesterwerken uit de 15e en 16e eeuw, in het bijzonder uit de Lage Landen. 

Staand rond een centrale muziekstandaard of projectiescherm zingt het ensemble uit facsimile-uitgaven van originele koorboeken, dus rechtstreeks uit de bron. 

Tot eind 2024 pakt Cappella Pratensis uit met het vijfjarenproject Bossche Koorboeken, waarin het ensemble de schitterende koorboekencollectie van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap van ‘s-Hertogenbosch na eeuwen weer tot klinken brengt.


Voor meer informatie over het concert- en expositieprogramma van stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl