Deel dit artikel ‹ Terug

Open Dagen Vivara Natuurbeschermingsproducten

Geplaatst op: maandag 23 augustus 2010


Het weekend van 18 & 19 september 2010 staat bij Vivara Natuurbeschermingsproducten geheel in het teken van de opening van een splinternieuw bezoekerscentrum en een grote educatieve natuurtuin. Er zijn in zowel het bezoekerscentrum als de tuin veel producten van Vivara te bekijken en op beide dagen worden verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Natuurbeschermingsorganisaties als Vogelbescherming Nederland, Natuurmonumenten, Vlinderstichting, Stichting RAVON en de Zoogdiervereniging geven informatie over hun organisatie en werkzaamheden. Heeft u al eens jonge egels van dichtbij gezien? Op zaterdag is Stichting Egelbescherming Nederland, mede in het kader van het egelweekend, aanwezig met jonge egels die bewonderd kunnen worden in de egeltuin.

Mensen die meer willen weten over de aanleg van de natuurtuin kunnen zich op verschillende tijden aanmelden voor een rondleiding om de ideeën achter de nieuwe tuin te horen en de contouren van dichtbij te bekijken. In het magazijn is te zien welke weg een bestelling aflegt tot deze thuis wordt bezorgd en er worden binnen films vertoond over vogels en andere tuindieren.

Ook aan de kinderen is gedacht! In de kinderhoek worden nestkastjes beschilderd en kunnen kinderen met insectenkijkers allerlei beestjes ontdekken die in de natuur voorkomen. Met de ballonnenwedstrijd ‘Welke vogel vliegt het verste?’ is een leuk kinderpakket van Vivara te winnen.

Kortom, te veel activiteiten om op te noemen! Kom gerust een kijkje nemen aan de Overloonseweg 11c in Vierlingsbeek! De toegang is gratis. Het terrein is beide dagen te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur en gemakkelijk te bereiken (dichtbij afslag snelweg A73 en 10 minuten lopen vanaf NS station Vierlingsbeek).

www.vivara.nl/opendag
advertentie