Kinderen zetten zich in voor gelijkwaardigheid 250 kinderen doen samen de Happy Dance tijdens de Gelijkdag-voorstelling in de grote zaal van Schouwburg Cuijk.
Deel dit artikel ‹ Terug

Kinderen zetten zich in voor gelijkwaardigheid

Geplaatst op: dinsdag 24 mei 2022


Kinderen willen graag meer aandacht voor gelijkwaardigheid, dat bleek tijdens diverse gesprekken op basisscholen in het Land van Cuijk. Daarom werd vrijdag 20 mei Gelijkdag georganiseerd in Schouwburg Cuijk. Op diverse manieren lieten kinderen zien dat iedereen anders is, maar toch gelijk aan elkaar. En als je je gelijkwaardig voelt, zit je lekkerder in je vel. Zo bouwen kinderen aan een fijne toekomst in het Land van Cuijk. Oftewel: Land van Geluk. 


Gelijkdag

Kinderen erkennen dat iedereen anders is en dat we elkaars verschillen nodig hebben. Juist dat maakt ons gelijkwaardig aan elkaar. Iedereen draagt zijn steentje bij aan de samenleving met zijn eigen unieke talent of persoonlijkheid. 

Dit verhaal vertelden kinderen tijdens Gelijkdag middels een voorstelling. Deze werd in samenwerking met Basisschool de Nienekes en Basisschool de Regenboog uit Cuijk, Basisschool Kameleon uit Mill, Basisschool Weijerwereld uit Boxmeer, Harmonie Gaudete in Domino Cuijk en talenten uit het FeelLab van Stichting DOEJEMEE samengesteld.  

“Sommigen vinden mij soms raar, maar ik doe dit juist om mensen op te vrolijken. De wereld is niet altijd leuk of aardig, en als ik een beetje gek doe dan kan ik anderen aan het lachen maken,” aldus een van de kinderen die meewerkte aan de voorstelling.


Workshops

Naast de voorstelling gingen kinderen tijdens workshops aan de slag met gelijkwaardigheid. Diverse kinderen met een talent gaven een workshop aan andere kinderen over bijvoorbeeld zelfvertrouwen en weerbaarheid. Onder andere kinderen van Basisschool de Lindekring uit Sint Agatha, Basisschool de Leander uit Sint Anthonis, Basissschool de Klimop in Rijkevoort en Basisschool ’t Startblok in Cuijk gaven workshops. 

Daarnaast waren er workshops van Stichting Leergeld, Jonge Mantelzorgers en Sociom. In het Gelijkdag-atelier gingen kinderen aan de slag om hun boodschap in het kader van gelijkwaardigheid te vertalen in een brief, tekening, cupcake of het maken van een Happy Stone. Alle kinderen namen een Happy Stone mee naar huis en deze verstoppen zij de komende tijd ergens in het Land van Cuijk om het geluk te verspreiden. Kom je een Happy Stone tegen? Maak een foto en deel het geluk via facebook of instagram en tag @doejemee.