Deel dit artikel ‹ Terug

Muziek in openluchttheater

Geplaatst op: vrijdag 20 augustus 2010


Het openluchttheater in Overloon had in haar eerste seizoen een serie countryconcerten op het programma staan. Komende zaterdag wordt deze serie afgesloten met een dubbelconcert.

LaZy TaTeR is de eerste band van dit laatste dubbelconcert. Het kwartet speelt onder meer bluegrass en Ierse folkmuziek. Het brengt daarbij zowel eigen nummers als covers ten gehore. Aansluitend aan de eerste set van LaZyTater treedt het Frank Jansen Trio op. Het Frank Jansen Trio wordt gevormd door Frank Jansen zelf en Cor van de Pluym op gitaar en Joost de Nijs op dobro. Samen nemen ze de zangpartijen voor hun rekening.

Het openluchttheater ligt in het bos bij het oorlogsmuseum. Het werd in 2009 nieuw leven ingeblazen en blijkt zich bijzonder goed te lenen voor akoestische muziek. Door de ligging in een duinpan ontstaat namelijk een rijke klank, die wordt versterkt door de vijver bij het podium. Het water dient daarbij als natuurlijk klankbord. In het theater is plaats voor ongeveer vierhonderd bezoekers. In het laatste concert van deze zomer spelen de beide formaties om en om een set. Zo kan van een avondvullend programma worden gesproken. De avond begint om half acht en eindigt rond elf uur. De entree voor deze avond bedraagt €6,50 en kaartjes kunnen aan de kassa van het theater worden gekocht vanaf zeven uur ’s avonds.

www.openluchttheateroverloon.nl
advertentie