Theater De Steenakker sluit seizoen af met twee bijzondere zangeressen: Lynne Hanson en LAVALU Lynne Hanson
Deel dit artikel ‹ Terug

Theater De Steenakker sluit seizoen af met twee bijzondere zangeressen: Lynne Hanson en LAVALU

Geplaatst op: maandag 25 april 2022


Twee zeer verschillende singer-songwriters met een bijzondere kwaliteit en een grote mate van eigenheid. Lynne Hanson met ‘Americana’ en LAVALU met een ‘kruising tussen klassieke muziek en pop’. Zondag 8 mei Lynne Hanson en zondag 29 mei LAVALU. Aanvang 15.30 uur. Huistheater De Steenakker, Steenakkerstraat 5 in Haps. Info en Tickets: www.desteenakker.nl.

 

Lynne Hanson

De uit Canada afkomstige Lynne Hanson is een klasse apart. Lynne is een singer-songwriter pur sang, ze geniet een brede bekendheid in Canada en in toenemende mate ook in Europa. In haar muziek schakelt ze moeiteloos van ingetogen folk naar rauwe blues klanken, en van gevoelige country tot inventieve jazz. Al die invloeden verwerkt ze in een eigen geluid. Een geluid dat vooral gekleurd wordt door haar gloedvolle stem, met hier en daar een lekker rauw randje. In combinatie van melodieuze en soms stevig tot scheurend gitaarwerk. In mei tourt ze door Europa en doet daarbij de Steenakker aan. Ze neemt twee muzikanten mee, dat zijn Blair Hogan op gitaar en MJ Dandeneau op contrabas. 

Vanwege Moederdag zijn er lekkere verwennerijen voor bij een drankje. Blijf nog wat hangen, maak een praatje met Lynne en haar muzikanten en geniet van de ondergaande zon. Voor een middag Americana op zijn best.


LAVALU 

De uit Arnhem afkomstige LAVALU - de artiesten naam van Mariëlle Woltring - is geen onbekende. Ze boogt op jonge leeftijd al over een indrukwekkende lijst van optredens. Na deel 1 Solitary High en deel 2 Midair sluit dit jaar de zangeres, pianist en componist haar drieluik af. In maart verbleef Mariëlle enkele dagen in de Steenakker om aan haar laatste deel ‘Earthbound’ te werken, samen met haar twee muzikanten en decor, techniek- en geluidmannen. Deze periode wilde ze afsluiten met een try-out. Maar een corona besmetting in de crew zorgde voor een annulering van dit concert. Ze komt nu solo terug. Met deel twee Midair, waar zij het nachtelijke dromen van haar programma 'Solitary High' omzet in léven. Satie maakt plaats voor Bach. En Debussy voor Pärt. Met een waterval van klanken, tot aan een heel licht stromend beekje. En songs die door de vleugel stormen en je doen opveren in je stoel. Dat is LAVALU, ze laat je hart stromen met haar 'Kamermuziek voor nu'. 

 

Na afloop is er een sfeervolle nazit met huisgemaakte soep. Bij mooi weer in de zon of schaduw, buiten op het terras.

 

Artist in residence 

De Steenakker is tijdens de bijna 2 jaar durende sluiting vanwege corona verbouwd. Daarbij is een 'artist in residence' gerealiseerd. De Steenakker noemt het een ‘broedplaats’. Een plek voor artiesten om een tijdje te verblijven, om in alle rust aan een theater- of muziekstuk, tekst of compositie te werken. Ook Lynne Hanson maakt er gebruikt van tijdens haar tour door Europa. 

SAFE - LAVALU