Deel dit artikel ‹ Terug

Ballonnen- en waterfestival in Grave

Geplaatst op: maandag 9 augustus 2010


Vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 augustus 2010

Voorafgaand aan het jaarlijkse Waterfestival van zondag 15 augustus, zal er voor de eerste keer in Grave een Ballonfestival gehouden worden. Dit op vrijdag- 13 en zaterdagavond 14 augustus. Ongeveer 10 tot 15 kleurrijke ballonnen uit heel Nederland zullen op deze 2 avonden het luchtruim kiezen vanaf het terrein aan de Jan van Cuykdijk in Grave.

Al heel wat belangstellenden reserveerden een ticket om mee te vliegen in een van de ballonnen tijdens dit Ballonnenfestijn. Terwijl piloten en passagiers zich voorbereiden op de vlucht zijn er voor de overige bezoekers tal van activiteiten. Dit alles op het feestterrein aan de Jan van Cuykdijk en deze activiteiten hebben uiteraard allemaal iets te maken met lucht en vliegen. Zo zullen er vanaf 16.30 uur paramotorvliegers een demonstratie verzorgen. Voor de kinderen is er clown Bob en op zaterdag zal er een roofvogelshow te zien zijn.

Op zondag 15 augustus staat de binnenstad van Grave weer in het teken van het jaarlijkse Waterfestival. In de Oude haven kan over water gelopen worden en op de Maas kan men meevaren met een echte Hovercraft. Om 12 uur precies wordt met medewerking van het Cloveniersgilde het startschot gegeven. Dan vertrekken ook de zwemmers met een ponton richting Cuyk voor hun zwemtocht. Daarnaast is er vanaf 12 uur een grote boeken- en curiosamarkt, de beeldentuin bij de Elisabethkerk en het Graafs museum zijn geopend, er rijdt een paardentram en er zijn optredens van de Havenmuzikanten en De Maessanghers.

Op www.ballonnenfestival-grave.nl en www.waterfestival-grave.nl is meer informatie te vinden. Wilt u een ballonvaart maken tijdens het Ballonnenfestival? Naam dan contact op met Mirjam Noor op tel. 0486 – 471391 of mail naar info@ballonnenfestival-grave.nl.
advertentie