Expo New Energy: een gratis uitje voor het hele gezin Deel dit artikel ‹ Terug

Expo New Energy: een gratis uitje voor het hele gezin

Geplaatst op: maandag 28 maart 2022


Vrijdag 8 april en zaterdag 9 april ben je welkom op de publieksdagen van Expo New Energy in het Inspyrium in Cuijk. Je komt hier alles te weten over nieuwe energie en hoe wij zelf kunnen bijdragen aan een schone en groene leefomgeving. Regionale ondernemers, beleidsmakers en onderwijsinstellingen organiseren dit evenement voor alle inwoners van het Land van Cuijk. Een leerzaam en gratis uitje voor het hele gezin. Je vindt het complete programma op www.exponewenergy.nl.


Bijzondere voertuigen in de Waterstofstraat

Deze editie van de Expo New Energy staat in het teken van waterstof. Dit gas zonder kleur, geur of smaak is de energiebron van de toekomst. Bezoek de Waterstofstraat met bijzondere voertuigen die allemaal rijden op waterstof: een raceauto van Hydromotive, de waterstofheftruck van Toyota en de allergrootste graafmachine. Bekijk de waterstofauto Hyundai Nexo, een aggregaat van DENS dat op mierenzuur werkt en een elektrische trekker. 

Daarnaast mag je proefjes doen met waterstof, leer je alles over nieuwe energie en ontdek je hoe jij zelf met nieuwe energie impact kunt maken op het milieu.


Inspyrium, de groenste eventlocatie van Nederland

De Expo New Energy vindt plaats in het Inspyrium in Cuijk. Een duurzaam gebouwde eventlocatie middenin het groen van Boomkwekerij Ebben. Een bijzonder gebouw dat daardoor perfect aansluit bij het doel van Expo New Energy: mensen en bedrijven informeren en inspireren over alle vormen van nieuwe energie. Want uiteindelijk krijgen we daar allemaal mee te maken.


De Expo New Energy is gratis te bezoeken op:

Vrijdag 8 april van 13.00 – 18.00 uur

Zaterdag 9 april van 10.00 – 17.00 uur


Parkeren is geen probleem bij het Inspyrium: er is meer dan voldoende parkeergelegenheid op de Beerseweg 45 in Cuijk.


Samen sterk tegen CO?-uitstoot

De Expo New Energy is een initiatief van de gemeente Land van Cuijk, regionale ondernemers en onderwijsinstellingen. Samen vragen zij aandacht voor het klimaatprobleem en presenteren ze oplossingen om de CO?-uitstoot te helpen verminderen. Naast de publieksdagen zijn er ook New Energy Talks voor het bedrijfsleven en een scholierenbezoek waar onderwijs en ondernemers elkaar kunnen ontmoeten.