Jeugdleden van IVN De Maasvallei helpen de boswachter met middag boompjes zagen in St. Anthonis Jeugdleden druk bezig met het verwijderen van de jonge dennenboompjes
Deel dit artikel ‹ Terug

Jeugdleden van IVN De Maasvallei helpen de boswachter met middag boompjes zagen in St. Anthonis

Geplaatst op: donderdag 10 maart 2022


IVN De Maasvallei organiseerde voor haar jeugdleden een middag boompjes zagen als hulp aan de boswachter van Staatsbosbeheer in St. Anthonis


Een prachtige lentedag om in de Staatsbossen van St. Anthonis de boswachter te helpen.

Voorheen boswachter Frank van Kalleveen vertelde de IVN jeugd wat er zoal bij komt kijken om het bos met zijn planten en dieren gezond te houden.

Hij vindt het erg fijn dat er ruim 25 IVN kinderen zijn gekomen om hem te helpen bij het omzagen en verwijderen van jonge dennenboompjes die in de heide zijn opgekomen.

De vliegdennen in het bos laten de zaadjes graag vliegen en zo komen er veel boompjes in de heide. En als er niets gebeurd is de heide over een paar jaar ook bos geworden. Dat is niet goed voor bijvoorbeeld de nachtzwaluw en de veldleeuwerik die graag in de heide vertoeven en nestelen.


Dankjewel voor jullie geweldige hulp, de boswachter is daarmee heel blij. Dankjewel Frank voor je medewerking.


Op 13 april hopen wij jullie weer terug te zien want dan gaan we luisteren naar iemand die veel weet van de vleermuizen.