André Kuipers terug in theater met familieshow Space Academy (8+) André Kuipers en Sander Koenen
Deel dit artikel ‹ Terug

André Kuipers terug in theater met familieshow Space Academy (8+)

Geplaatst op: donderdag 10 maart 2022


Altijd al willen weten hoe je naar de wc gaat in de ruimte?


Astronaut André Kuipers komt zaterdag 19 maart naar Schouwburg Cuijk. Samen met journalist Sander Koenen neemt hij jong en oud mee op een waanzinnige reis naar de ruimte. 

 

Space Academy Live! (8+) is een show vol spannende astronautenverhalen en experimenten. Maar het is óók een verhaal met een boodschap. André Kuipers kan uit eigen ervaring vertellen hoe het is om naar de ruimte te reizen en de aarde vanaf daar te zien. En daarover vertellen doet hij graag. 

 

Zijn succesvolle ‘theatercollege’ trok al vele volle zalen in het hele land. Nu keert hij opnieuw terug in het theater met een show die speciaal is ontwikkeld voor kinderen en hun familie.

 

Het ruimte-gevoel ervaren 

André: “Ik ben heel blij dat de theaters weer open zijn en verwacht dat we weer ongelooflijk veel plezier gaan beleven met de kinderen. Een ruimtevlucht heeft iets magisch. Dat past natuurlijk heel goed bij het theater. De spanning van een lancering, de magie van zweven, de schoonheid van het noorderlicht, de bliksem en de aarde bij nacht; dat hebben we allemaal in de voorstelling verwerkt. 

 

Met deze reis laten we het publiek van buitenaf kijken naar hun eigen planeet. Dan begrijp je beter dat we onderdeel zijn van iets veel groters en hoe mooi en uniek onze eigen aarde eigenlijk is. Dat gevoel heb ik gehad in de ruimte, en dat is het gevoel dat ik wil overbrengen.”

 

Videobeelden en live experimenten

De interactieve familieshow zit boordevol uniek ruimtevaartmateriaal. Met de mooiste videobeelden en live experimenten waant het publiek zich voor even een astronaut. André en Sander nemen het publiek mee op reis langs de planeten, waarbij zij op een speelse manier laten zien hoe fascinerend wetenschap en techniek zijn. 

 

De kinderen uit het publiek zullen een belangrijke rol vervullen tijdens de voorstelling. Ze krijgen niet alleen te zien hoe het is om astronaut te zijn, ze ervaren het ook. Zo ontdekken ze hoe een raketlancering voelt. Hoe je slaapt, sport en eet in de ruimte. Hoe het is om te zweven en of je dat hier op aarde óók kunt beleven… 

 

Aan het einde van de enerverende reis beantwoordt André Kuipers vragen van kinderen in het publiek. Riemen vast en aftellen maar!

 

Space Academy Live (8+) is zaterdag 19 maart om 14.30 te zien in Schouwburg Cuijk. Kaarten en informatie op schouwburgcuijk.nl