Deel dit artikel ‹ Terug

Fadoconcert van Quatro Ventos op 5 september a.s.

Geplaatst op: dinsdag 3 augustus 2010


CONCERT PORTUGESE FADO-MUZIEK
verzorgd door QUATRO VENTOS
LANDGOED 'T HUYS OP DE HEI in SAMBEEK
ZONDAG 5 september 2010
aanvang 15.00 UUR

Op zondagmiddag 5 september vormt Landgoed ’t Huys op de Hei alweer voor de achtste keer een prachtig decor voor de sfeervolle fadoklanken van ‘Quatro Ventos’.
Wanneer het weer het toelaat wordt het concert gehouden onder de rozenbogen of op de binnenplaats . Bij minder weer in de galerie te midden van de schilderijen van Emelie Jegerings , tassen van Ankie Martens en’ houten illustraties’ van Lucy de Graaf .
Tevens is er deze middag vanaf 14.00uur gelegenheid de tuinen van 't Huys op de Hei te bezichtigen.

‘Het lijkt wel of de mooiste fado-muziek tegenwoordig buiten Portugal wordt gemaakt’. Dat geldt zeker voor QUATRO VENTOS, de groep rondom Emanuel Pessanha. Deze van de Azoren afkomstige zanger/gitarist wordt vergezeld door drie gedreven musici: Wout Pennings op gitaar en Portugese fado-gitaar, violiste Aili Deiwiks en contrabassist Norbert Leurs. Emanuel Pessanha heeft met QUATRO VENTOS al jaren een ijzersterk fado-ensemble in handen. Pessanha heeft een prachtige, donkerbruine stem en treft de juiste toon tussen ontspanning en passie. Volks en poetisch, zoals het hoort bij fado. De liederen zweven tussen verlangen en berusting. In die gemoedstoestand brengt QUATRO VENTOS zoveel afwisseling, dat de luisteraar meteen wordt meegesleept. QUATRO VENTOS brengt live en op hun cd's een repertoire van ontroerende, hartverwarmende en ingetogen fado's. Maar het speelt ook swingende en vrolijke liederen. De hymnen komen zowel uit eigen boezem als uit de schatkamers van de Portugese muziek.

Fado...het geluk waaraan men lijdt, het verdriet dat men geniet.’ Een concert bezoeken van QUATRO VENTOS is als een uitstapje naar Lissabon’. Kortom, een echte aanrader dus!
Kijkt u voor meer info over deze bijzondere groep op: www.quatroventos.nl

U bent allen van harte welkom en wij hopen u dan ook op 5 september te mogen begroeten. Reserveer tijdig i.v.m. de zomervakantie op info@huysopdehei.nl of telefonisch: 0485-573696 /06-44933430 vòòr 12 augustus , o.v.v. naam, telefoonnr. en het aantal reserveringen. U ontvangt een bevestiging. Voorverkoop € 20,00 / aan de kassa € 22,50.
Landgoed 't Huys op de Hei, www.huysopdehei.nl, Nancy Fransman
advertentie