Afscheidsprogramma gemeente Cuijk gaat door Deel dit artikel ‹ Terug

Afscheidsprogramma gemeente Cuijk gaat door

Geplaatst op: vrijdag 19 november 2021


De Avond van de Schatbewaarders op zaterdag 27 november gaat door. De afscheidsavond van de gemeente Cuijk is een ‘culturele voorstelling’ en mag om die reden, in lijn met de huidige coronamaatregelen, plaatsvinden. Wel zijn er voorwaarden verbonden aan de voorstelling in Schouwburg Cuijk. Zo moeten alle bezoekers een geldig coronatoegangsbewijs kunnen tonen en blijft de horeca die avond gesloten. Dat betekent onder meer dat bezoekers vóór, tijdens en na de voorstelling geen consumpties kunnen bestellen.


De organisatie van de Avond van de Schatbewaarders maakt wel het voorbehoud dat mocht het kabinet voor de 27e nieuwe maatregelen treffen, die ook gevolgen hebben voor voorstellingen in onder meer theaters, zij die uiteraard opvolgen.


De Avond van de Schatbewaarders is de afscheidsavond van de gemeente Cuijk. Voordat Cuijk op 1 januari 2022 samengaat met de andere vier gemeenten in het Land van Cuijk wordt nog eenmaal stilgestaan bij wat Cuijk en de kerkdorpen bijzonder maakt, waar de inwoners trots op zijn én wat ook in de nieuwe gemeente Land van Cuijk zeker behouden moet blijven.


Op het programma van de Avond van de Schatbewaarders staan onder meer:

·      De vertolking van het Lied van Cuijk door zangeres Deirdre Angenent. Zij wordt begeleid door Tom Löwenthal.

·      Optredens van zangeres Veerle Verschuren en singer-songwriter Cloud Cukkoo (Jori van Gemert).

·      Spectaculaire dansnummers van Chance4Dance.

·      Pleuni Bloemen geeft de leerlingen van het Merletcollege een stem met haar ‘spoken word’, waar oud-leerling K-Chi een rap over Cuijk heeft gemaakt. Met een bijzondere videoclip.

·      Verrassende filmpjes met onder meer kinderen van de basisscholen in Cuijk, in samenwerking met Doe je Mee.


Bruidschat

Als rode draad van de voorstelling wordt  de ‘bruidsschat’ van de gemeente Cuijk gevuld, met symbolen waar de dorpen en de wijken trots op zijn. Aan het einde van de avond wordt de ‘bruidsschat’ meegegeven aan een vertegenwoordiger van de nieuwe gemeente Land van Cuijk. 


Livestream

De voorstelling in Schouwburg Cuijk, waarvoor gratis kaarten konden worden besteld, is nagenoeg uitverkocht. Heb je geen kaartje en wil je de afscheidsavond van de gemeente Cuijk toch graag meemaken? Geen nood. Het programma wordt op de avond zelf via een livestream in de huiskamers gebracht. De livestream begint eveneens om 20.00 uur en is te volgen via diverse kanalen, waaronder de website www.cuijk.nl/livestream en de Facebookpagina Cuijk Doet.advertentie