Leer het unieke oude ambacht van Maasheggenvlechten Deel dit artikel ‹ Terug

Leer het unieke oude ambacht van Maasheggenvlechten

Geplaatst op: donderdag 16 september 2021


Leer een lokaal en eeuwenoud ambacht en werk mee aan de instandhouding van het tot UNESCO uitgeroepen biosfeergebied de Maasheggen!

Samen met Stichting Landschapsbeheer Boxmeer (Slabox) organiseert De Meerstoel in Sambeek workshops Maasheggenvlechten. Op zaterdagen en zondagen in oktober tot en met december.

Trek je werkhandschoenen aan, ga lekker naar buiten en en beleef hoe je de meidoornhagen kan temmen tot een gecontroleerd gevlochten Maasheg. Ontdek waarom de Maasheggen een unieke weerspiegeling zijn tussen mens en natuur. Deze workshop is weggelegd voor de echte buitenmens en natuurliefhebber. Voor de stoere dames, heren, jongens en meiden die niet vies zijn om goede ouderwetse handenarbeid te leveren. Aan het eind van de middag is er mede door jouw toedoen een nieuw stuk Maasheg ontstaan en is jouw werk onderdeel van een eeuwenoud gebied aan kilometers heg!

De workshop begint om 11.00 uur met kennismaking, een kop Maasheggenthee en wat lekkers. Na ruim anderhalf uur vlechten keren jullie moe maar voldaan terug naar De Meerstoel voor een dampende kop soep. Uiteraard is er de mogelijk om jezelf te trakteren op dat welverdiende lokale speciaal biertje. De prijs bedraagt € 29,50 per persoon. Dit is inclusief een bijdrage aan stichting Landschapsbeheer Boxmeer. Zie www.meerstoel.nl voor data en aanmeldingen.
advertentie