Hoera het is weer bijna Kinderboekenweek! Deel dit artikel ‹ Terug

Hoera het is weer bijna Kinderboekenweek!

Geplaatst op: dinsdag 7 september 2021


‘Worden wat je wil!’

Tijdens de Kinderboekenweek van 6 tot en met 17 oktober gaan scholen en bibliotheken samen met kinderen op onderzoek uit naar allerlei bijzondere en toffe beroepen. In de bibliotheken van BiblioPlus lezen kinderen spannende avonturen van brandweermannen tot geheim agenten of speuren ze in informatieve boeken over boswachters en YouTubers. En er is meer te beleven: voorstellingen, Kindercolleges en speciale TechLab Expedities. Kijk voor alle activiteiten en om te reserveren op biblioplus.nl/kbw

Kindervoorstelling ‘Hadassa – Ster van Perzië’ (7+):

Op zondagmiddag 10 oktober kunnen kinderen en (groot)ouders zich laten verwonderen in Bibliotheek Grave tijdens de bijzondere kindervoorstelling ‘Hadassa- Ster van Perzië’. Dit is een spannend en indrukwekkend verhaal over de moed om te zeggen wat je denkt en te zijn wie je bent.

Kindercolleges over bijzondere beroepen:
3 bijzondere beroepen bezoeken onze bibliotheken. Vlogger Teun Peters vertelt over zijn successen op You-Tube, maar ook over de gevaren. Voetbalredacteur Sander Berends interviewt regelmatig profvoetballers, hij vertelt over zijn avonturen en hoe hij dat doet. En Kim Custers is dierenverzorger en laat kinderen haar bijzondere beroep ook zelf een beetje ervaren. Bezoek de Kindercolleges in de Kinderboekenweek, de kans voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot 12 jaar om al hun vragen te stellen.
Stap in de wereld van beroepen met nieuwe media en technologie:
Het thema van de Kinderboekenweek staat centraal tijdens de speciale TechLab Expedities ‘Worden wat je wil’. In Bibliotheek Gennep en Mill kunnen kinderen (8 t/m 12 jaar) 4 bijeenkomsten lang aan de slag met nieuwe media en technologie, zoals het Green Screen en robots. Ze gebruiken deze materialen om beroepen te onderzoeken. De eerste bijeenkomsten starten al in de week van 27 september.

Poppenkast ‘Koning of clown?’:
Onze bekende poppenkastspeler Frank Peters heeft speciaal voor de Kinderboekenweek weer een fantastische poppenkastvoorstelling gemaakt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar en iedereen die van poppenkast houdt. In ‘Koning of clown’ ontmoet je Koning Bollebuik. Hij wil wel eens iets anders zijn dan koning. Maar of zijn keuze voor clown nu een goede keuze is? Frank speelt dit avontuur in meerdere bibliotheken.
De Kinderboekenkrant
Er wordt een super gave Kinderboekenweek krant uitgebracht tijdens de Kinderboekenweek. Kinderen kunnen hem gratis op komen halen in de bibliotheek (op=op). In deze krant lezen kinderen weetjes over beroepen, krijgen ze boekentips en vinden ze spelletjes.

Lezen is een feest
De Kinderboekenweek is een prachtig moment om kinderen het plezier dat boeken kunnen geven extra te laten ervaren. Ze kunnen zich verdiepen in het thema van dit jaar en dat nodigt ze uit om met boeken op verder onderzoek uit te gaan. Super gave (voor)leesboeken zijn het hele jaar te leen bij de bibliotheek en een lidmaatschap voor kinderen is helemaal gratis!
 
advertentie