Deel dit artikel ‹ Terug

Doe mee aan de speurtocht 'Zoo Navigator'

Geplaatst op: dinsdag 29 juni 2010


Reislustige dieren in Zoo Parc Overloon.

Sommige vogels vliegen binnen één jaar bijna de hele wereld rond. Gnoes trekken met miljoenen tegelijk ieder jaar dezelfde ronde over de droge en gevaarlijke Afrikaanse Serengeti. In Nederland steken jaarlijks honderden padden met gevaar voor eigen leven de weg over om zich te gaan voortplanten. Waarom reizen dieren? Op deze en andere vragen vinden kinderen het antwoord door mee te doen aan de speurtocht Zoo Navigator. In de maanden juli en augustus kan er worden deelgenomen aan deze spannende tocht door Zoo Parc Overloon. Door alle vragen juist te beantwoorden, kunnen de deelnemers een mooie prijs winnen.

Tien informatieborden, elk bord met zijn eigen verrassende feiten, staan verspreid door het park. Met behulp van deze borden ontdekken kinderen leuke weetjes en bijzondere eigenschappen van migrerende dieren. Ze komen erachter welke dieren allemaal reizen, maar ook waarom zij op pad gaan, en hoe de dieren weten waar zij heen moeten. Op het bijbehorende speurtochtformulier staan tien vragen die kinderen aan de hand van de teksten op de borden kunnen beantwoorden. Hoe verder de kinderen vorderen op de route door het park, hoe meer ze te weten komen over de reislust van dieren. Wanneer alle vragen van de speurtocht juist worden beantwoord, dan maken de deelnemers kans op een mooie prijs.

De kosten van de speurtocht bedragen € 1,50 per formulier, dit is exclusief entree. In de maanden juli en augustus kan dagelijks aan deze speurtocht worden deelgenomen. Reserveren is niet nodig, de speurtocht is op eigen gelegenheid te maken.

www.overloonzoo.nl

advertentie