Deel dit artikel ‹ Terug

Groepen acht uit de gemeente Cuijk krijgen skateles op het Louis Jansenplein

Geplaatst op: maandag 28 juni 2010


Winnend plan van de Jeugdgemeenteraad 2010 wordt op 1 en 2 juli uitgevoerd

Cuijk, 25 juni 2010 – Op donderdag 1 en vrijdag 2 juli wordt er twee dagen geskatet op het Louis Jansenplein in Cuijk. Dit is de uitvoering van het winnende plan van de Jeugdgemeenteraad 2010. Voor deze jeugdgemeenteraad bedacht groep acht van basisschool de Zevensprong een plan voor een skatedemodag voor alle groepen acht in de gemeente Cuijk. Hun plan kreeg de meeste stemmen en wordt nu uitgevoerd. Op een mobiel skatepark op het Louis Jansenplein komen op donderdag 1 en vrijdag 2 juli alle groepen acht van de basisscholen in de gemeente Cuijk. Zij krijgen een demo onder leiding van professionele skaters.

Jeugdgemeenteraad
Op dinsdag 20 april was de jeugdgemeenteraad. Jeugdgemeenteraad is een project waarin de gemeente Cuijk samenwerkt met basisscholen uit de gemeente om de kinderen van groep acht kennis te laten maken met ‘de politiek’; hoe neem je samen besluiten, hoe vergader je daarover en hoe zorg je nu dat een besluit voor iedereen goed is?
Elk van de deelnemende scholen vaardigt voor de Jeugdgemeenteraad een fractie van vijf leerlingen af om hun plannen te presenteren in de raadzaal in Cuijk. Na de presentaties stellen zij elkaar in een debat vragen over elkaars plannen en vervolgens natuurlijk te stemmen welk plan als beste uit de bus komt. Dat plan wordt door de gemeente Cuijk uitgevoerd.

Skatedemo
Het plan van De Zevensprong afgelopen april was om een skatedemodag te houden voor alle leerlingen van groep acht van de basisscholen in Cuijk. Ze bedachten dit plan, omdat zij graag een mogelijkheid zouden zien om te kunnen skaten in Padbroek. Het aanleggen van een echt skateparcours was echter te duur voor het budget van de Jeugdgemeenteraad. Daarom wilden ze met deze skatedemo laten zien dat skaten niet alleen leuk, maar ook erg gezond is.

Op donderdag 1 juli wordt er daarom al in alle vroegte een skatepark op het Louis Jansenplein gebouwd. Dit park met onder andere een rail en een miniramp ligt er tot vrijdagmiddag 2 juli. Onder schooltijd, komt er elk uur een groep acht naar het centrum. Zij skaten dan onder leiding van professionals van Transmissions Skateparken.

De demodag wordt op donderdag 1 juli om 09:15 uur geopend door burgemeester Paul Mengde die ook voorzitter was tijdens de vergadering van de Jeugdgemeenteraad.
advertentie