Deel dit artikel ‹ Terug

Theaterseizoen 2007/2008

Geplaatst op: donderdag 24 mei 2007


Uit het totale Nederlandse theateraanbod hebben Schouwburg Cuijk en Weijertheater Boxmeer dit jaar gekozen voor een gevarieerd programma dat zoveel mogelijk aansluit bij de voorkeuren van de bezoekers. De ruim 175(!) voorstellingen en concerten hebben een verrassend veelzijdig en internationaal karakter, bedoeld om het publiek te inspireren, te amuseren of te ontroeren. Voor velen wordt het een weerzien met oude bekenden, voor anderen is er volop aanbod van nieuwe gezichten.

In het TheaterMagazine 2007/2008 worden de vele voorstellingen en concerten uitvoerig toegelicht. Het magazine is aantrekkelijk vormgegeven, overzichtelijk ingedeeld en rijkelijk voorzien van foto's.

Veel 'klinkende' namen zijn vertegenwoordigd: van Henk van Ulsen tot Najib, van Bert Visscher tot Karin Bloemen, van Carice van Houten tot Lee Towers…. Maar ook alle denkbare disciplines passeren de revue. Er staat toptoneel naast ballet, klassieke muziek naast ruige pop, musical en muziektheater naast indrukwekkende dans- en percussieshows, verrassend clownstheater naast ingetogen muzikale kleinkunst, swingende orkesten naast klaterende komedies, beginnende artiesten naast geroutineerde cabaretiers en jeugd- en familievoorstellingen naast spetterend slagwerk… Lokaal, regionaal, nationaal en internationaal!

Van 7 september 2007 tot en met 31 mei 2008
Het nieuwe theaterseizoen begint op vr 7 september 2007 in het Weijertheater waar Hassan's Angels de - vorig jaar afgelastte - cabaretvoorstelling 'Vallen en doodgaan' speelt, en eindigt op za 31 mei 2008 in Schouwburg Cuijk waar topacteurs als Henk van Ulsen en Joost Prinsen schitteren in 'Van oude mensen, de dingen die voorbij gaan' van Louis Couperus. Daartussenin wordt op beide podia een divers theateraanbod gepresenteerd. Van eigentijds tot klassiek, uit alle windstreken en van Brabants tot werelds.

Een 'kleine' greep uit het 'grote' programma

Klinkende namen
Klinkende namen zijn volop vertegenwoordigd: Guido Weijers, Ruth Jacott, Freek de Jonge, Erik van Muiswinkel… en sterren als Simone Kleinsma, Trijntje Oosterhuis, Lenette van Dongen, Gé Reinders en Dolf Jansen… Deze en vele andere routiniers bezoeken in 2007/2008 graag weer onze theaters.

Toneel
Meer dan de moeite waard is de toneelprogrammering. Topacteurs als Pierre Bokma, Linda van Dyck, Carice van Houten, Edwin de Vries, Loes Luca, Helmert Woudenberg, Will van Kralingen, Huub Stapel, Peter Tuinman, Victor Löw, Renée Soutendijk, Isa Hoes… en nog vele, vele anderen komen naar onze theaters in een zestiental kluchten, komedies en drama's zoals 'Knielen op een bed violen' (Jan Siebelink), 'De pianist' (naar Wladyslaw Szpilman), 'Misery' (Stephen King), 'Van oude mensen…' (Louis Couperus) en 'De gravin van Parma' over de legendarische Ciacomo Casanova in de regie van Ursul de Geer.
Cabaret
Op cabaretgebied valt ook veel te genieten. In Schouwburg Cuijk treden veel arrivés voor het voetlicht zoals Freek, Tineke, Guido, Najib, Javier, Jan Jaap, Plien & Bianca en Marc-Marie. In het Weijertheater Boxmeer staan bovendien vele nieuwe cabaretgezichten zoals Murth Mossel, Begijn Le Bleu, Samba Schutte en Daniël Arends.

Muziek en show
Muziek- en dansshows zijn ruim vertegenwoordigd. Aanraders zijn bijvoorbeeld het jubileumprogramma van het Ierse Spirit of the Dance, de spetterende percussie- en dansspektakels Osaka Dadada-Dan Tenko, Celtic Rhythms, La Calebasse en Drums United.

Meer ingetogen zijn de concerten door Mathilde Santing, Ana Moura, Anne van Veen en Karin Bloemen, en het optreden van Simone Kleinsma in haar eigen personalityshow. In de programmering van populaire muziek vallen namen op als Rowwen Hèze, Frank Boeijen, Gerard van Maasakkers en Leon Giessen.

Koorconcerten zijn ruim vertegenwoordigd: beleef de Zuid-Afrikaanse sferen in het gospelconcert 'Blessed' (Grammy Award) door Soweto Gospel Choir, geniet van de vocale kracht van The Canadian Tenors en de fantastische stemmen van The Celtic Tenors, zing mee met Jon van Eerd in 'The World goes 'round', laat u verrassen door de indrukwekkende vocalen van het Iers/Keltische koor Anúna en beleef een muzikale zondagmiddag in nostalgische Russische sfeer met het Don KosakenChor Russland.

Blues, opera, slagwerk, pop, folk, rock, fado, gospel, jazz, a capella, swing, klassiek… kortom veel verschillende muziekgenres met voor elk wat wils!

Musical en dans
Veel aandacht is er ook voor opera, musical, dans en jeugdtheater. Opvallende musical-uitschieters: Fame (in de originele Engelstalige versie met o.a. Jody Bernal), Route 66 (de nieuwe roadmusical van de makers van 'Turks fruit') en Hair (met grote jonge cast w.o. Jelka van Houten en Dewi). De opera's Aïda en Nabucco worden beide uitgevoerd door het gerenommeerde gezelschap Staatsopera Tatarstan.

Aandacht ook voor familievoorstellingen als De Fabeltjeskrant, De brief voor de koning, Dik Trom en voor het klassiek (familie)ballet Het Zwanenmeer (uitgevoerd door het Ballet van Staatsopera Tatarstan). De allerkleinsten komen aan hun trekken bij o.a. Nijntje, Floddertje en Piet Piraat.

Dansliefhebbers kunnen zich nu al verheugen op 'Hartstocht', de nieuwste productie van Introdans, en 'Waveland' door Scapino Ballet Rotterdam.

Schouwburg Cuijk produceert het komende theaterseizoen ook zelf weer een aantal bijzondere evenementen, zoals The Christmas Carol Dinner Show, waarbij het publiek onder het genot van een 5-gangen-surprise-diner geniet van zang, dans en muziek door Rijnstad Vocaal Theater. Ook Blues Alive Cuijk krijgt een vervolg: dit jaar wordt het inmiddels alom gewaardeerde en steevast uitverkochte bluesfestival voor de achtste keer op rij gepresenteerd.

Theaterdiners
Voorafgaand aan de meeste voorstellingen in Schouwburg Cuijk wordt in het theatercafé en of Schouwkaffee een theaterdiner geserveerd: een 3-gangen-surprise-diner voor de prijs van € 18,50 per couvert.

Goed om te weten!

Het nieuwe TheaterMagazine valt op 18 en 19 mei bij de abonnementhouders in de brievenbus en wordt vanaf 20 mei huis-aan-huis verspreid in het hele Land van Cuijk (alsook in het noordelijk deel van Limburg en het zuidelijk deel van Gelderland). Het magazine is ook gratis af te halen bij de VVV-kantoren en bibliotheken in het Land van Cuijk.
Vanaf 19 mei is het nieuwe programma ook te vinden op www.schouwburgcuijk.nl en http://www.deweijer.nl

Abonnementen
Een abonnement bestaat uit minimaal 4 verschillende voorstellingen. Een abonnement bestellen kan via het bestelformulier voor abonnementen in het magazine of via de websites.

Loting
De toewijzing van toegangskaarten gebeurt door middel van een geautomatiseerd lotingsysteem.
Om mee te loten: insturen vóór 8 juni 2007.
Na deze datum worden bestelformulieren behandeld op volgorde van binnenkomst.


Start losse kaartverkoop
Via de websites: dinsdag 10 juli 2007.
Aan de kassa's: dinsdag 4 september 2007.
advertentie