Deel dit artikel ‹ Terug

Lokale omroep in Grave en Cuijk maakt doorstart

Geplaatst op: maandag 21 juni 2010


Een Frisse start voor lokale omroep met een nieuwe naam een nieuw format en een nieuwe uitstraling

Al ruim tien jaar verzorgt Stilo onder de naam radio Meander radio-uitzendingen in Grave en Cuijk. N.a.v. recente ontwikkelingen werd het duidelijk dat er een stap gemaakt moest worden in professionalisering van de lokale omroep om de toekomst van de lokale omroep zeker te stellen.

Wie nu afstemt op de frequenties van de lokale omroep in Grave en Cuijk zal een compleet ander geluid horen als de afgelopen weken op deze frequenties. Na de medewerkervergadering van afgelopen weekend werd een start gemaakt met een nieuwe opzet voor de lokale omroep. De lokale omroep die tien jaar geleden werd opgezet door Felix van der Straeten heeft de afgelopen jaren een roerige tijd gekend. Met het overlijden van de initiatiefnemers kwam de omroep in een vacuüm en was de richting die gevolgd moest worden niet duidelijk. Reden voor de voorzitter Sjaak Swijghuizen om contact te zoeken met mensen in de regio die de lokale omroep een nieuwe impuls kunnen geven.
Het resultaat is een nieuw concept, een nieuwe naam en een nieuwe opzet voor de lokale omroep. Wat deze nieuwe naam gaat worden blijft nog even geheim. De komende maanden gaat de omroep uitzenden onder de naam het nieuwe geluid van Grave en Cuijk. De uitzendingen zullen in de zomermaanden vooral gevuld zijn met muziek waarna in september wanneer de zender van start gaat de nadruk zal liggen op lokaal nieuws en activiteiten. Volgens de initiatiefnemers wordt juist dit de ruggengraat van het station. Het doel uiteindelijke doel is een radiostation op te zetten wat toegevoegde waarde heeft voor Grave Cuijk en de omliggende plaatsen.

Het nieuwe geluid van Grave en Cuijk
Om de doelen van de omroep te realiseren zal behalve in programma´s ook geïnvesteerd moeten worden in de infrastructuur. De huidige studio voldoet al jaren niet meer aan de eisen van hedendaagse radio en beperkt de omroep in haar mogelijkheden. Daarnaast geven de huidige zenderposities en de kwaliteit van de zenders in gedeelte´s van het gebied een slechte ontvangst. In de komende maanden zal binnen de beperkte financiële mogelijkheden toch geprobeerd worden dit te verbeteren.

Zie ook: www.omroepgravecuijk.nl
advertentie