Gezamenlijk Inhaal-evenement en dorpsfeest als steun voor lokale horeca Deel dit artikel ‹ Terug

Gezamenlijk Inhaal-evenement en dorpsfeest als steun voor lokale horeca

Geplaatst op: dinsdag 30 maart 2021


“We zijn nu op zoek naar inwoners en bedrijven die net als wij ook de Millse Horeca willen steunen”

De lokale horecaondernemers in Mill zijn samen met 0485-events enorm actief om van een aantal jaarlijkse activiteiten gezamenlijke dorpsfeesten te maken. Denk hierbij aan de gezamenlijke kermis- en carnavalsfeesten waarbij zij de eigen horecazaken gesloten houden. Unieke samenwerkingen die op veel complimenten konden rekenen van inwoners. Ad Heijs en Corné Kremers willen onderzoeken of zij wat kunnen organiseren om deze gezamenlijke dorpsfeesten te kunnen ondersteunen.

“Nu de horeca al een lange tijd dicht is hebben horecaondernemers het lastig,” vertelt Ad Heijs. “Het lijkt ons goed als we samen met vrijwilligers een activiteit zouden kunnen organiseren waarvan de opbrengst gaat naar de gezamenlijke activiteiten die de horeca en 0485-events organiseert. Dat om hun te laten zien dat we als inwoners achter hun staan en ze een financieel steuntje in de rug willen geven. Het zou namelijk jammer zijn als door deze coronacrisis de gezamenlijke kermis- en carnavalsfeesten niet meer georganiseerd zouden kunnen worden.”

Ad en Corné denken aan een soort inhaal-evenement in het weekend van 17 juli in het Aldendrielpark. “Heel wat evenementen konden niet doorgaan in Mill,” vertelt Corné. “Misschien kunnen we een weekend organiseren met delen van activiteiten die door corona in Mill van de agenda geschrapt zijn. Dit alles wordt dan gerund door leden van verenigingen en overige vrijwilligers zoals de bemanning van de bar en alle andere hand en spandiensten, allemaal om zo veel mogelijk geld over te houden wat dan als basis kan dienen voor de gezamenlijk door horeca en 0485-events te organiseren kermis- en carnavalsfeesten in Mill.”

Mill is een actief dorpje. Dat blijkt als je kijkt naar activiteiten die de laatste 12 maanden niet door konden gaan. Hierbij gaat het niet alleen om bijvoorbeeld extra open winkel zondagen met activiteiten, theatershows en bioscoopvoorstellingen in Myllesweerd en muziekavonden bij de lokale horeca die werden geschrapt. Ook verdween van de agenda bijvoorbeeld het Oerparcours, Koningsfeesten, Kunstroute, Bevrijdingsdag, Freerail festival, Kasteelronde, Mill at the Park, Avond-wandel-vierdaagse, Millse Mars, Fiets-drie-daagse, Millse pulling, Goei Leven Weekend, bouwweek, Music on wheels, Vakantiejaarmarkt, Historische motorrace, Speciaal bier festival, gezamenlijke Kermisfeesten, Duomarathon, Hobby Doe Wat beurs en het Pluk- en Oogstfeest. Daarnaast was er uiteraard geen griezel- en halloweentocht, geen intocht van de Sint, vervielen activiteiten rond kerst, was er geen Nieuwjaarsduik en vervielen alle activiteiten gedurende het hele seizoen van carnaval 2020 - 2021.

“We zijn nu op zoek naar inwoners en bedrijven die dezelfde gedachten hebben als wij en ook de Millse Horeca willen steunen. Ook als er bedrijven zijn die materiaal willen leveren of op een andere manier kunnen helpen horen we graag van hen.” Natuurlijk kunnen deze ideeën alleen maar doorgaan als de huidige situatie qua corona onder controle is en we weer samen kunnen feesten zoals we dat voorheen gewend waren in Mill.

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger, als bedrijf materiaal beschikbaar stellen of meer informatie?

Ad Heijs tel. 06 10 86 00 06
Corné Kremers tel. 0485 32 56 34
Een mailtje sturen kan naar info@uitinmill.nl 
advertentie