DeMaas, een levende rivier – online lezing door boswachter Lianne Schröder Deel dit artikel ‹ Terug

DeMaas, een levende rivier – online lezing door boswachter Lianne Schröder

Geplaatst op: donderdag 4 maart 2021


De Maas kronkelt 950 kilometer van de bron in Frankrijk naar de Nederlandse kust. De rivier vormt de grens tussen Brabant en Gelderland. De natuurgebieden van Natuurmonumenten die hier liggen, noemen wij de Maasuiterwaarden. Natuurmonumenten wil graag meer riviernatuur langs de Maas. Dit doen we in ons project Meer Maas. Dankzij de opzet van dit programma kunnen we nieuwe gebieden verwerven en herinrichten. Boswachter van het gebied Lianne Schröder gaat ons er alles over vertellen in de online lezing op donderdagavond 11 maart om 19.30 uur.

De Maas is een slagader in de Nederlandse natuur. Daarom zet Natuurmonumenten zich in om de riviernatuur weer de ruimte te geven. We beschermen wat er is. We vergroten en versterken de natuur in de uiterwaarden en er omheen waar dat kan. Met geulen, moeras en bloemrijke uiterwaarden die grote aantrekkingskracht hebben op talloze vogelsoorten! Ook bieden we mensen de gelegenheid om de uiterwaarden te beleven. De riviernatuur keert over een lengte van 70 kilometer terug, met de daarbij horende planten en dieren.

Tijdens deze lezing gaat Lianne het hebben over de ambities van Natuurmonumenten voor de Maas in de toekomst. Hoe gaan we er voor zorgen dat de Maas weer een levende rivier wordt, met volop ruimte voor natuur, maar ook voor waterveiligheid? Na een korte historische terugblik, nemen we je ook mee op pad langs de Maas van Ravenstein tot aan de Biesbosch.

Hoe reserveer je een plekje?
Boek een ticket voor deze online-lezing op 11 Maart om 19.30 uur. De kosten voor deze lezing zijn € 5,- voor leden van Natuurmonumenten en € 7,50 voor niet-leden. Aanmelden kan via natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken naar agenda.
Ongeveer een uur voor aanvang ontvang je op het opgegeven mailadres een link waarmee je via Microsoft Teams kunt deelnemen aan deze online lezing. Een account of speciale software zijn niet nodig. Zodra je op de link klikt, opent hij automatisch in je internetbrowser en kun je als gast de presentatie bijwonen.

Door jouw deelname steun je het behoud van de tuinen en kassen op Landgoed Mookerheide.

Foto:  J. van Houdt
advertentie