Scan-Air uit Mill verhuist naar Bedrijvenpark Laarakker Deel dit artikel ‹ Terug

Scan-Air uit Mill verhuist naar Bedrijvenpark Laarakker

Geplaatst op: dinsdag 22 december 2020


Producent van duurzame klimaatproducten voor onder andere de agrarische sector, passend in de Agrifood-regio, vestigt zich op Bedrijvenpark Laarakker, aan de Oeffeltseweg op Laarakker Noord.

Scan-Air uit Mill gaat verhuizen naar Bedrijvenpark Laarakker en betrekt een kavel van 6.950 m2, een zichtlocatie aan de
Oeffeltseweg op Laarakker Noord. De indeling van het kavel kan nog grotendeels bepaald worden. Dit past bij de wensen van Scan-Air, die het kavel weldoordacht en efficiënt in gaan delen om hun groeiambitie waar te maken. De start van de bouw is medio april 2021.

Van Mill naar Haps

Op de huidige locatie in Mill groeide Scan-Air uit hun jasje, daarnaast was de locatie in Mill minder goed bereikbaar.
Bedrijvenpark Laarakker biedt Scan-Air oplossingen. “We zijn hier goed bereikbaar vanaf diverse uitvalswegen en we kunnen vanaf de grond iets opbouwen wat toereikend is voor onze huidige capaciteit en groei”, aldus Wilbert Boon, mede-eigenaar Scan-Air. Het grootste deel van het kavel wordt ingedeeld als bedrijfsgebouw, van 90 x 43 meter. De productie en assemblage van de producten gebeurt allemaal binnen het gebouw. De ruimte om het gebouw gaan ze gebruiken voor laden en lossen, als parkeergelegenheid en een wadi voor regenwaterafvoer. De westzijde van het gebouw bestaat uit 2 bouwlagen, waar de kantoren gesitueerd zijn.

Scan-Air
Scan-Air, professionals in fresh air, is een toonaangevende producent op het gebied van ventilatie-, daglicht- en uitloop-
systemen voor de agrarische sector. Met hun geavanceerde machinepark en dynamische organisatie produceren zij al meer dan 25 jaar kwalitatief hoogwaardige producten die decennia lang meegaan. Kenmerkend voor de producten van Scan-Air is het gebruik van een doordacht bouwsysteem waardoor ze in staat zijn om voor elke toepassing een passende oplossing te bieden. Bij Scan-Air werken circa 25 medewerkers van productie tot assemblage. De medewerkers zijn veelal afkomstig uit Haps en Oeffelt en daardoor nog een stukje dichter bij hun werk. Scan-Air biedt ook werk aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders. In 2017 is het bedrijf overgenomen door Puck Hendriks en Wilbert Boon. Daarna ging het snel en zagen zij hun afzet in drie jaar tijd verdubbelen. Puck en Wilbert hopen deze stijgende lijn de komende jaren door te zetten, zonder dat het gebouw een beperkende factor is.

Ambitie
Wilbert Boon vertelt: “Onze ambitie is om het gebouw dusdanig in te richten dat we onze groeiambities waar kunnen maken. Daarnaast hopen we efficiënter te kunnen werken met meer werkplezier voor onze medewerkers en met een stuk uitstraling naar buiten toe.”

Samenwerkingspartners

Scan-Air gaat een deel van het gebouw onderverhuren aan een spuitgietbedrijf. Dit bedrijf is tevens toeleverancier voor Scan-Air, zodat de lijnen zeer kort zijn.

Laarakker groeit
Directeur Olaf de Croon: “Het is een van de doelstellingen van Laarakker om bedrijven uit de regio groeikansen te bieden. Op Laarakker kan Scan-Air haar uitbreidingsplannen verwezenlijken en invulling geven aan de toekomstige groeiwensen.”

Ook wethouder Jilisen verwelkomt Scan-Air op Bedrijvenpark Laarakker: ”Fijn dat we een lokaal bedrijf de ruimte kunnen bieden om te groeien. Scan-Air past met haar portfolio ook heel goed in onze profilering als AgriFood Tech regio”

Nieuwe invulling huidige locatie Mill
Wethouder van den Boogaart is blij dat het Millse bedrijf zo dichtbij een plek gevonden heeft en wacht
daarnaast verdere initiatieven af, van de eigenaar van de grond- en opstallen, in Mill (direct gesitueerd in een woonwijk).


advertentie