Genomineerd voor de Dr Peelen Cultuurprijs: Schijt aan de Grens Deel dit artikel ‹ Terug

Genomineerd voor de Dr Peelen Cultuurprijs: Schijt aan de Grens

Geplaatst op: dinsdag 15 december 2020


  Eind oktober 2014 is de stichting, met de enigszins provocerende naam ‘Schijt aan de Grens’ opgericht. Waarmee direct het doel duidelijk is. De grens tussen het Limburgse Venray en het Brabantse Boxmeer opheffen. Voorheen werd er niet of nauwelijks samengewerkt op cultureel of recreatief niveau. Dat is nu gelukkig veranderd door een aantal `grensbewoners’ uit Brabant (Overloon, Holthees) en Limburg (Venray, Geijsteren.
Waaronder Patty Hofmans die ons graag meer wilde vertellen over dit bijzondere festival. Patty kun je kennen van de editie Zalige Zonde en haar extra inzet in de coronatijd.

Patty: ‘Ik ben zo blij dat we in deze onwerkelijke tijden toch veel bezoekjes, op gepaste afstand, konden brengen. Veel, voornamelijk oudere mensen hebben op deze manier toch een leuke, mooie en soms ook ontroerend moment beleefd middels muziek, poëzie en of theater.

Eerste reactie
‘We vonden het fantastisch dat we zijn genomineerd. Het is echt een mooi compliment voor alle vrijwilligers, betrokkenen en artiesten die hier aan hebben meegewerkt. Echt heel erg leuk!
Cultuur is ontzettend belangrijk, dat merk je in deze tijd ook. Het verbindt écht. Je leert ook op een andere manier naar dingen kijken. Daarom vinden wij het ook belangrijk om jongeren te betrekken bij Schijt aan de Grens. Een beetje meer out of the box denken kan iedereen gebruiken. Cultuur is ook goed voor de algemene ontwikkeling en om je te inspireren. Ik zou niet zonder kunnen!’

Op de vraag wat zij met het geldbedrag zouden doen moet Patty lang nadenken. Er is teveel om op te noemen.
‘Er is echt ontzettend veel wat je zou kunnen doen met het bedrag, dus ik heb wel 1001 ideeën, het zou sowieso goed besteed worden aan Schijt aan de Grens de volgende editie. Die hopelijk in 2021 doorgang kan vinden.
Onze dromen voor de toekomst zijn dat we nog veel kleine én grote festiviteiten mogen organiseren voor diverse doelgroepen. Wij hopen dat wij met Schijt aan de Grens ook andere mensen stimuleren hun grenzen op te zoeken. Om te kijken wat je binnen en buiten jouw woongebied met elkaar kunt bereiken! Wedden dat dit meer is dan je verwacht?’

Wat zou men nog van jou moeten weten?
‘Dat ik het heel leuk vind om mijn creativiteit kwijt te kunnen in dit soort mooie evenementen. Om dat al die mensen zien te genieten van iets waar jij gewoon samen met een ontzettend fijn team hard aan gewerkt hebt, dat is echt gaaf. Daar krijg ik dan stiekem kippenvel van! ‘

 
advertentie