Volle zeecontainer met kleding, toiletartikelen en babyspullen aangekomen op Lesbos Deel dit artikel ‹ Terug

Volle zeecontainer met kleding, toiletartikelen en babyspullen aangekomen op Lesbos

Geplaatst op: maandag 30 november 2020


Een tot de nok toe gevulde zeecontainer met kleding, ondergoed en toiletartikelen is deze week aangekomen op Lesbos. Daarmee is de inzamelingsactie van Rotarty Club Cuijk in samenwerking met Ela Pame Mazi voor de vluchtelingen in kamp Moria op Lesbos een groot succes.
Vrijwilligers van onder andere Rotary Cuijk, Ela Pame Mazi en verschillende werkgroepen in het hele land zijn de hele maand oktober druk in de weer geweest met de inzamelingsactie.

Hugo Bens van Rotary Club Cuijk vertelt: “Het is fantastisch hoeveel support we hebben ontvangen. Iedere dag zijn we met minimaal vier personen aan het sorteren en inpakken geweest. In de laatste week hadden we zelfs meerdere shifts per dag. Het lijkt echt of iedereen de kasten flink onder handen heeft genomen nu we door corona minder buitenshuis kunnen ondernemen.”

Vluchtelingen in kamp Moria
Veel vluchtelingen in kamp Moria zijn in de nacht van 8 op 9 september alles kwijtgeraakt door een verwoestende brand. “Ook dat zorgt ervoor dat mensen massaal aan onze oproep gehoor hebben gegeven. We hebben de zeecontainer echt tot het laatste gaatje gevuld. Wat er zoal in zit? Denk aan toiletartikelen als zeep, shampoo, maar ook tandpasta, scheerspullen, maandverband en wasmiddel. Verder moet je denken aan allerhande kleding – van ondergoed tot jassen – en winterschoenen. Maar ook aan handdoeken, babydoekjes, buggy’s en koffers.”

Roemenië
De inzameling was zelfs zo’n succes dat de container te klein was voor alle ingezamelde spullen. “Voor alles wat echt niet meer meekon, hebben we ook een goede bestemming gevonden. Eind november zijn die dozen naar Roemenië vertrokken waar de mensen die ook heel goed kunnen gebruiken”, besluit Bens.
advertentie