Deel dit artikel ‹ Terug

Wereldwinkel viert 10 jarig bestaan met de jeugd

Geplaatst op: donderdag 10 juni 2010


De Wereldwinkel Boxmeer bestaat dit jaar 10 jaar! Waren er eerder op 8 en 13 mei al festiviteiten, zaterdag 10 juli komt er een vervolg! Op die dag wordt de uitslag van een speurtocht bekend gemaakt en krijgen kinderen tot 14 jaar de kans hun kunsten op cultureel gebied te vertonen. 
 
Speurtocht naar Fairtrade artikelen
Om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met producten uit de Derde Wereld is er in de twee weken voor 10 juli (vanaf 26 juni) een speurtocht uitgezet, die de kinderen, alleen of met hun ouders, kunnen doen. In de etalage van een aantal winkels in het centrum van Boxmeer is een fairtrade-artikel verstopt waarover een vraag beantwoord moet worden. De formulieren met vragen kunnen vanaf 26 juni worden opgehaald bij de Wereldwinkel. De antwoorden op de vragen kunnen tot en met 7 juli daar weer worden ingeleverd. Er valt een cadeaubon te winnen. De prijsuitreiking is op 10 juli om 14.00 uur
 
Jonge kunstenaars en kunstenmakers gezocht!
Zaterdag 10 juli tussen 12 en 15 uur krijgen kinderen uit de regio de kans hun kunsten te vertonen op het pleintje bij de Wereldwinkel. Kun je muziek maken, alleen of met anderen, dansen, heb je een leuk clownsnummer, ben je handig met ballen, kun je een spectaculaire piramide bouwen of kun je een andere ‘kunst’ die je wilt en durft te laten zien? Dan ben je zaterdag 10 juli van harte welkom! Je kunt je vanaf nu aanmelden bij de Wereldwinkel.
 
Kom jongelui! Doe mee met de speurtocht en vertoon op 10 juli je kunsten!!!!!
 
10 jaar Wereldwinkel Boxmeer
De Wereldwinkel is een fairtrade Cadeauwinkel. Je koopt er een cadeau met een persoonlijk verhaal over het land waar het product vandaan komt, de cultuur en de mensen die het gemaakt hebben. Met de verkoop van Fairtrade cadeaus investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. In Nederland zijn bijna 400 Wereldwinkels die helemaal door vrijwilligers gerund worden. In de Boxmeerse Wereldwinkel, die in 2000 geopend werd, werken 45 vrijwilligers die het bestaan van de Wereldwinkel mogelijk maken.
advertentie