Kerken in Wanroij en St. Anthonis op 25 november rood aangelicht Deel dit artikel ‹ Terug

Kerken in Wanroij en St. Anthonis op 25 november rood aangelicht

Geplaatst op: dinsdag 10 november 2020


Op woensdag 25 november 2020 worden ’s avonds wereldwijd vele honderden kerken en andere gebouwen rood aangelicht. Dit gebeurt in het kader van de actie #RedWednesday, waarmee aandacht wordt gevraagd voor vrijheid van godsdienst in het algemeen en de vervolging van christenen in het bijzonder. Ook de parochie Maria, Moeder van de Kerk neemt hieraan deel door het rood aanstralen van de kerken in Wanroij en St. Anthonis.
Hiermee willen we onder de aandacht brengen dat in vele landen ter wereld mensen van verschillende religies, niet in de laatste plaats christenen, omwille van hun geloof worden vervolgd.

De campagne #RedWednesday is een internationaal initiatief van de stichting Kerk in Nood, met als doel bewustzijn te creëren voor het recht op vrijheid van godsdienst. Kerk in Nood brengt hierover elke twee jaar een rapport uit. Directeur Peter Broeders: “De vrijheid om te geloven is een mensenrecht, dat op veel plekken in de wereld met voeten wordt getreden. Hier in Nederland realiseren we ons nauwelijks hoe belangrijk de vrijheid van godsdienst voor veel mensen is en hoezeer zij die ook moeten missen.” Met #RedWednesday© wil Kerk in Nood ook in Nederland mensen oproepen tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen.

Die oproep wil de parochie Maria, Moeder van de Kerk van harte ondersteunen. Pastoor van der Sluis spreekt de hoop uit dat de actie ertoe bijdraagt dat “ook in onze samenleving het licht van het geloof ongehinderd mag blijven stralen en dat de kerken plaatsen blijven waar dat geloof wordt gevierd”.

   
advertentie