Deel dit artikel ‹ Terug

Zoo Parc Overloon; beste dierentuin van Nederland!

Geplaatst op: dinsdag 22 mei 2007


Door de Kampioen, het maandblad van de ANWB, is een onafhankelijk onderzoek gedaan naar de leukste dierentuinen van Nederland. In de categorie ‘kleine dierentuinen’ kwam Zoo Parc Overloon als winnaar uit de bus. Samen met GaiaPark Kerkrade Zoo stond Zoo Parc Overloon op een gedeelde eerste plaats!

Zoo Parc Overloon behoorde, volgens de Kampioen, samen met Dierenpark Wissel, Aqua Zoo Friesland, GaiaPark Kerkrade Zoo en Dierenrijk Europa tot de kleinere dierentuinen van Nederland. 62 testgezinnen gingen de afgelopen maanden voor de Kampioen op pad om te bepalen wat de leukste dierentuinen van Nederland zijn. De gezinnen beoordeelden de parken onder andere op het dierenaanbod, leefomstandigheden, kindvriendelijkheid, bewegwijzering en faciliteiten.

Zoo Parc Overloon kreeg als nummer één positieve reacties als; “een prettig ruim opgezet dierenpark waar de vele verschillende diersoorten van heel dichtbij goed te zien zijn”, en “voor een hapje en een drankje zit je het best in het leuke restaurant van Zoo Parc Overloon”. Bezoekers waardeerden het gevarieerde aanbod van het park zeer en vonden hun bezoek aan Cheetah County waar ze oog in oog stonden met de cheetahs een hoogtepunt. Ook de Aziatische kleinklauwotters die in een grote familiegroep in het park leven, vielen erg in de smaak. Zoo Parc Overloon is trots op de behaalde eerste plaats die ze samen met GaiaPark Kerkrade Zoo deelt.

Zoo Parc Overloon is een vooruitstrevende dierentuin die constant in beweging is. De afgelopen maanden zijn er diverse nieuwe diersoorten bijgekomen waaronder de Zuid-Amerikaanse tapir en de Kaapse grondeekhoorn. Tevens hebben diverse diersoorten een nieuw biotoop gekregen, waaronder de Maleise tapir. Ook voor de komende maanden staan er nog vernieuwingen op de planning. Zo wordt er hard gewerkt aan een nieuw apeneiland en een vrije vluchtvolière voor ibissen.

Openingstijden: mei t/m juni 9.30-18.00, juli t/m augustus 9.00-18.00, september 9.30-18.00 oktober t/m april 10.00-17.00.

Entreeprijzen volwassenen € 13,50, kinderen 3 t/m 11 jaar € 11,50.

Meer informatie: www.overloonzoo.nl
advertentie